Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Odhalené padělky

Celkem 75 případů nelegální migrace řešili policisté cizinecké policie v období od 4. do 10. července 2011. 

Situace na mezinárodním letišti Praha Ruzyně
                                                                                                                
     Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 19 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně, většinou po překročení doby stanovené vízem. Policisté například zadrželi cestujícího z Dubaje, státního příslušníka Malajsie, při jehož kontrole zjistili, že je na něj vydán mezinárodní zatýkací rozkaz. Dalším řešeným případem byl neregulérní cestovní doklad, jímž se při kontrole prokazoval státní příslušník Kamerunu.
 
Nelegální migrace zjištěná na teritoriu krajských ředitelství policie
    
     Při nelegálním pobytu bylo na území republiky ve  27. týdnu zjištěno 56 cizích státních příslušníků. Nejčastěji se jednalo o státní příslušníky Ukrajiny. Policisté odhalili celkem 18 cizinců, kterým bylo již v minulosti vydáno správní vyhoštění a zákaz pobytu na území ČR a byli zařazeni do evidence nežádoucích osob. Cizinci však neuposlechli příkazu k vycestování z území nebo vycestovali a poté vstoupili na území ČR v době platnosti zákazu pobytu.
     V Praze byl zjištěn státní příslušník Ukrajiny,který se prokazoval padělaným rumunským dokladem na jinou osobu, která byla odsouzena k trestu vyhoštění z území ČR. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že pravá osoba byla v lednu 2011 rovněž odsouzena k trestu vyhoštění z území ČR pro přečin padělání a pozměnění veřejné listiny, neboť prokazovala svoji totožnost padělanými doklady.
     V Semilech se rovněž prokazoval státní příslušník Ukrajiny, který měl vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z území ČR do  roku 2017, padělaným občanským průkazem Bulharska.

tabulka kraj 18.bmp

vytisknout  e-mailem