Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odhalená padělatelská dílna

PRAHA VENKOV-JIH - V úzké spolupráci středočeských policistů z odboru cizinecké policie, kriminalistů z územního odboru Praha venkov-JIH a celníků z Celního úřadu pro Středočeský kraj se podařilo odhalit další nelegální padělatelskou dílnu textilního zboží. 

Samotnému odhalení padělatelské dílny předcházela důsledná činnost policistů z cizinecké policie při kontrole osoby, kterou prováděli v pondělí 27. ledna letošního roku. Jednalo se o cizince, který se bez platných osobních dokladů pohyboval v obci Libeř. Při následně provedeném vytěžení kontrolovaného cizince a důkladném šetření v místě se podařilo zjistit skutečnosti, že si muž pronajal prostory v přízemí nedalekého rodinného domu. Se souhlasem a za přítomnosti majitele označené nemovitosti byl policistům umožněn vstup do pronajatých prostor. V přízemí domu policisté nalezli strojové vybavení textilní dílny a větší zásoby různého textilního zboží.
 
Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o padělatelskou dílnu a případem se začali intenzivně zabývat kriminalisté společně s celníky. V následujících dnech se podařilo při společném zásahu a při provedené domovní prohlídce v tomto objektu zajistit větší počet různých oděvů, velký průmyslový šicí stroj a další strojové vybavení sloužící ke zhotovování padělků.
 
Po úspěšném ověření totožnosti kontrolovaného cizince se policistům podařilo zjistit i další důležité informace. Cizinec byl v databázi hledaných osob na základě vydaného zatykače obvodním soudem v Praze v souvislosti s podezřením ze spáchání obdobné nelegální činnosti na území hlavního města Prahy. Muž navíc na našem území pobýval nelegálně. Opakovaně mu byl příslušným orgánem vysloven zákaz pobytu, a to až do roku 2015.
 
Po předložení zjištěných skutečností a z výsledků provedeného dosavadního šetření byl cizinec na základě rozhodnutí obvodního soudu v Praze, umístěn do vazby. Zadržený cizinec je podezřelý ze spáchání trestných činů porušení práv k ochranné známce a jiným označením a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě jeho odsouzení mu hrozí za tuto trestnou činnost až pětiletý trest odnětí svobody.  

 

nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
31. ledna 2014

vytisknout  e-mailem