Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje se v roce 2016

ZLÍNSKÝ KRAJ: Zadrželi přes 20 pachatelů, vypátrali 20 osob. 

Oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje se v roce 2016 prezentovalo různorodou činností. Kromě toho, že se podílelo na mnoha bezpečnostních opatřeních, kterých bylo mimochodem bezmála 190, vypátrali služební psi pod vedením zkušených policistů 20 osob a bezprostředně po činu zadrželi 22 pachatelů. Služební psi se svými psovody byli téměř stokrát nasazeni na různé pátrací akce a odsloužili stovky hodin v hlídkové službě, například během kontrol chatových oblastí.
Výborných výsledků dosáhli i specialisté na vyhledávání omamných a psychotropních látek, akcelerantů a výbušnin.

Policisté a jejich čtyřnozí kolegové mají za sebou mnoho úspěšných akcí, mimo jiné nález lidského těla v řece Dřevnici ve Zlíně ( http://www.policie.cz/clanek/v-rece-drevnici-plavalo-lidske-telo.aspx ), vypracování 400 metrů dlouhé pachové stopy a vypátrání podnapilého řidiče, který havaroval a z místa nehody utekl ( http://www.policie.cz/clanek/zpravodajstvi-zlinskeho-kraje-zpravodajstvi-uo-kromeriz-z-mista-nehody-utekl.aspx ) či nález vražedné zbraně ( http://www.policie.cz/clanek/vrazda-ve-valasskem-mezirici.aspx ).

Za zmínku rozhodně patří i úspěšná reprezentace na mnoha soutěžích, například třetí místo nprap. Milana Obdržálka se psem Harrym v soutěže Obranářský speciál SKP Ostrava ( http://www.policie.cz/clanek/obranarsky-special-skp-ostrava.aspx ) nebo bronz v soutěži družstev na Policejním mistrovství České republiky psovodů se služebními psy konaném v Solenici (družstvo tvořili nprap. Milan Obdržálek a pprap. Vanda).

 

26. ledna 2017, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem