Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizili mobil či rybářské vybavení

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí až tříletý pobyt ve vězení. 

Pětatřicetiletý muž z Nejdku na Karlovarsku měl na začátku prosince minulého roku vniknout v Karlových Varech do zaparkovaného vozidla značky Nissan. Z toho měl poté odcizit cestovní tašku s rybářským vybavením, a to například hlásiče záběrů, navijáky či samotnou povolenku na chytání ryb. Majiteli měl způsobit škodu téměř 16 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a pětatřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

Na Chebsku měl čtyřiadvacetiletý muž dne 11. 5. 2019 v pozdních nočních hodinách poničit vchodové dveře do panelového domu a vniknout do bytu své bývalé přítelkyně. Následně ji měl fyzicky napadnout a poté ji odcizit mobilní telefon. Po útoku měl muž i s telefonem bytovou jednotku opustit. Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 11 tisíc korun.

O několik hodin později byl čtyřiadvacetiletý muž policisty zadržen a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Následně mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za podobný skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva
14. 5. 2019

vytisknout  e-mailem