Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizili čtyři tisíce litrů nafty

převážně z nákladní vozidel, traktorů a zemědělských strojů 

Odcizili čtyři tisíce litrů nafty a způsobili škodu 250 tisíc Kč
Bruntálští kriminalisté spolu s policisty z Rýmařova, Bruntálu a policejním psovodem objasnili krádeže nafty, které se v době od dubna do června staly v okrese Bruntál. Nejméně v patnácti případech dva mladíci (ve věku 20 a 19 let) odcizili přes 4 tisíce litrů nafty a způsobili škodu cca 250 tisíc Kč. Dvojice v této souvislosti také páchala další majetkovou trestnou činnost.
Na Bruntálsku, Rýmařovsku, Krnovsku a Vrbensku mladíci vnikli do nedostatečně zabezpečených areálů určených k parkování nákladních vozidel a nebo do odstavených vozidel na parkovištích či v lese. Odstranili palivová víka, v některých případech prorazili síta palivových nádrží, většinou nákladních vozidel, traktorů a jiných zemědělských strojů. Mladíci nebrali jen naftu, ale odcizili i různé nářadí - sady plochých klíčů, šroubováky, kleště, trhací klíč a práškové hasicí přístroje. Za tři měsíce své trestné činnosti vnikli nejméně do devíti nákladních vozidel, 13 traktorů a pěti mechanizačních a zemědělských strojů. Odcizili cca 4 tisíce litrů nafty a svým jednáním způsobili celkovou škodu ve výši 250 tisíc Kč. Oba mladíci se ke své trestné činnosti doznali a policejní komisař je obvinil z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.
  
Napadli se a rozbil výlohu
Z trestného činu výtržnictví a poškozování cizí věci byl v těchto dnech obviněn policejním komisařem SKPV 24letý muž. Toho se měl dopustit tím, že dne 28.2.2009 v Bruntále na ulici Cihelní vyšel ještě s jedním mužem před restauraci a úmyslně ho napadl. Oba se začali strkat a obviněný žduchl do neznámého tělem, až spadl do prosklení výlohy restaurace. Pod tímto tlakem prasklo sklo a zničil se reklamní polep na výloze. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 7 800 Kč.
                                               
Podnapilého okradl o skateboard
Krnovští kriminalisté obvinili dne 21.7.2009 23letého muže z trestného činu krádeže. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 30.6.2009 v Krnově na ulici Revoluční přišel ke spícímu podnapilému 23letému muži, který měl vedle sebe položený skateboard a ten mu vzal. Poškozený se probudil a chtěl věc zpátky. Obviněný ho od sebe odstrčil a ujel na jízdním kole. Způsobená škoda činí 4 tisíce Kč.
 
Na návštěvě vzala telefon a protelefonovala přes 20 tisíc Kč
Ve úterý 21.7.2009  byla z trestného činu krádeže obviněna 21letá žena. Toho se měla dopustit tím, že dne od 23.9. do 17.12.2008 v Krnově na ulici Jiráskova při návštěvě vzala 44leté majitelce mobilní telefon, přehrávač MP3 a finanční hotovost ve výši 1 500 Kč. Do prosince z telefonu protelefonovala částku ve výši 22 140 Kč. Celková škoda činí přes 24 tisíc Kč.
 
Z kanceláře vzal co se dalo
V Rýmařově na ulici 8. května z kanceláře areálu firmy odcizil dosud neznámý pachatel dne 21.7.2009 odloženou tašku s notebookem, napájecím adaptérem, digitálním fotoaparátem, firemní korespondenci, kalkulačkou a dalšími osobními věcmi 46letého poškozeného. Způsobená škoda činí 12 500 Kč. Šetří OOP Rýmařov.
                              
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem