Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizil vůz a ten samý den ho měli

DĚČÍN - S kradeným vozem daleko neujel, bez řidičáku a opilý na ulici, minimotorka odjela ze sklepa a vycucaná nafta 

Čtyřiadvacetiletý zloděj z Krásné Lípy se vydal na lup do obce Růžová na Děčínsku. Zde mu učaroval zaparkovaný VW Passat, se kterým po kratším zápase s dveřmi odcestoval do Chřibské. Tam ukradený vůz i s pachatelem týž den vypátrali pohotoví krásnolipští policisté. Odtud jej strážci zákona eskortovali k děčínským kriminalistům, kteří proti lapkovi zahájili trestní stíhání pro krádež a poškození cizí věci. Vzhledem k výši škody, která čítá sto padesát tisíc korun, hrozí padouchovi až pět let za mřížemi.
 
 
Bez řidičáku a ještě opilý
 
Třicetiletý výtečník ze Šluknova si řádně zavařil. Nejen, že usedl za volant navzdory zákazu řízení motorových vozidel a zadrženému řidičskému průkazu, ale on si ještě před jízdou přihnul. Korunu tomu pak nasadil ve chvíli, kdy před jednou hospodou uhýbal projíždějícímu traktoru, aby pak po kratší ekvilibristice narazil tažným zařízením do zaparkované Škodovky a připsal si na konto ještě škodu deset tisíc korun. Děčínští dopraváci mu za jeho eskapády nadělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Kdyby nezbeda tušil, že mu budou hrozit až tři roky vězení, určitě by šel raději pěšky.
 
 
Maličká motorka zmizela ze sklepa
 
Za kořistí se do sklepa jednoho děčínského volně přístupného domu vydal neznámý poberta. Jeho lov byl úspěšný, neboť po vylomení petlice jedné kóje se dostal k žlutému minibikeru, který následně odvezl. Nevítaná návštěva přišla nedobrovolného hostitele na necelé tři tisíce korun. Zloděj si v případě lapení může pro změnu přijít až na dva roky vězení. A sice za krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
 
 
Vůz přišel o palivo a značky
 
Nákladní vůz poklidně stojící před domem ve Varnsdorfu navštívil neznámý chmaták. Bez ptaní drze vnikl do nádrže a odčerpal odtud osmašedesát litrů motorové nafty za dva a půl tisíce korun a k tomu ještě přibral obě poznávací značky. Pokud budou místní policisté úspěšní a lumpa dopadnou, může se za krádež vloupáním ocitnout tváří v tvář hrozbě až dvouletého žaláře.
 
 
 
Děčín dne 6.9.2010
por. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem