Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odcizil vůz a najel s ním do svého pronásledovatele

NÁCHODSKO – Ze zloděje se stal téměř vrah, kdo můžete podat informace? 

Náchodští policisté pátrají od středy 7. 12. 2016 po bezohledném pachateli, který odcizil z ulice automobil a na útěku neváhal najet do svého pronásledovatele. Případ tak mohl mít kromě ukradeného vozidla Fiat Doblo Cargo v hodnotě 70.000 korun i tragické následky, naštěstí se muž stihl přes auto šikovně překulit a odnesl to jen pohmožděninami.

Celá akce byla pro řidiče auta jako ze zlého snu a odehrála se během několika desítek minut. Řidič si na chvilku odskočil z nastartovaného auta a nechal ho s běžícím motorem stát otevřené u kraje chodníku. Během této doby se auta zmocnil neznámý pachatel a ujel. Poškozený při návratu k autu už jen spatřil za volantem odjíždějícího vozu postavu v kapuci. Duchapřítomně si zastavil projíždějící vůz, a společně s jeho řidičkou pronásledovali ujíždějící vozidlo směrem ke státní hranici. V místě, kde se ujíždějící vůz chtěl otočit, se dokonce muž postavil před auto a zabraňoval mu v jízdě. Jenže postava za volantem odcizeného vozu se nehodlala vzdát, na stojícího muže nebrala zřetel, najela do něj, aby si zjednala průjezd. Muži se podařilo vyskočit na kapotu a převalit se přes střechu dolů z  auta, a tak utrpěl jen pohmožděniny a oděrky. Zloději se pak s vozem podařilo odjet do Polska, kde se svým stíhatelům ztratil na křižovatce v městečku Duszniki Zdroj.

158_mobil
Podle popisu se jedná o vůz značky Fiat Doblo bílé barvy RZV  2H5 1159, za volantem v době krádeže seděl mladší štíhlý muž v oranžové mikině s kapucí. Krádež vozu se odehrála v Žižkové ulici pár okamžiků po jedné hodině odpoledne a trvala přibližně 20minut, než se vůz pronásledovatelům ztratil. Muž s Fiatem prchal po této trase (paradoxně na samém začátku jen několik metrů od policie): ulice Žižkova, zabočil do Prokopa Velikého projel kolem parčíku, pak najel na první kruhový objezd, pod viadukt a na dalším kruhovém objezdu zabočil na Kladskou, kde pokračoval k hraničnímu přechodu. Před příjezdem k hranici ho na okamžik zdržely závory na přejezdu u zastávky Náchod-Běloves. Právě tam se pokusil poškozený pachatele zastavit, ale zloději se podařilo auto otočit a vynutit si průjezd najetím do poškozeného.

Po automobilu i pachateli začali policisté ihned pátrat. Vyhlásili po vozidle pátrání v celém schengenském prostoru a vzhledem k situaci, že vůz odjel za hranice Polska, požádali o přímou pomoc polské kolegy. V současné době vyhodnocují kamerové záznamy a mapují cestu odcizeného vozu a pachatele. V případě, že by kdokoli mohl podat nějaké informace, týkající se jak osoby pachatele, tak i pohybu a polohy odcizeného vozu, ať se neprodleně obrátí na policii, buďto přímo na kriminální policii v Náchodě tel. 974 534 320, mobil 724 183 755 nebo na kteréhokoli policistu či informace o případu podá pomocí bezplatné linky 158.

Trasu, kudy jel zloděj s odcizeným vozem, najdete zde.

por. Mgr. Eva Prachařová
9. 12. 2016 v 8.00

.

Odkazy do noveho okna

Trasa jízdy odcizeného vozidla

Náchod 7. 12. 2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem