Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizil vozidlo a vloupal se do domu

LOUNSKO - Policisté zjistili podezřelého a zahájili trestní stíhání; Z kůlny odcizil motocykl, sekačku i alkohol. 

Krádež motorového vozidla i vloupání do domu má mít podle zjištění lounských policistů na svědomí 37letý Mostečan.

Oznámení o odcizení vozidla z areálu zemědělského podniku na Lounsku přijali policisté koncem září. Neznámý pachatel měl v prostorách společnosti vniknout do kanceláře, vzít z ní klíče od zaparkovaného vozidla zn. Volkswagen a s jejich pomocí auto v hodnotě 170 tisíc korun odcizit.

O čtyři dny později vyjížděli lounští policisté k oznámení o vloupání do domu v malé obci v okrese Louny. Neznámý pachatel tam měl v ranních hodinách násilím vniknout do neobývaného rodinného domu a vynosit odtud různé věci, většinou starožitnosti. Jednalo se například o porcelánové hodiny, elektrickou lampičku s panenkou, různé obrazy, svícny, zrcadlo anebo fotoaparát, vše v celkové hodnotě vyčíslené na cca  27 tisíc korun. Předměty si měl připravit k brance domu, přitom ho však vyrušili svědci. Podezřelý se tedy rozeběhl k vozidlu přistavenému u pozemku domu a místo urychleně opustil.

Policisté na základě učiněných oznámení v obou případech zahájili šetření. V jejich průběhu zjistili, že obou popsaných jednání se mohl dopustit právě 37letý muž z Mostu. Ten byl již v minulosti opětovně odsouzen za páchání majetkové trestné činnosti, a to i k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Mimo to byl uznán vinným i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a opětovně mu byl uložen i trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Lounští policisté po ustanovení podezřelého vyžádali od státního zástupce souhlas s jeho zadržením a v polovině října byl muž ve spolupráci s mosteckými kolegy zadržen v Mostě. K trestné činnosti se plně doznal s tím, že odcizené vozidlo v Mostě předal neznámé osobě. Věci odnesené z rodinného domu chtěl zpeněžit, díky pozorným svědkům je však z místa nestačil odvézt a byly tak vráceny jejich majiteli.

Recidivistu vyšetřovatel následně obvinil z trestných činů krádeže a s ohledem na platný zákaz řízení i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud ho pak na základě podnětu vyšetřovatele poslal do vazební věznice. Obviněný bude tedy na výsledek vyšetřování čekat za mřížemi, kde může v případě odsouzení strávit až pět let.

Z kůlny odcizil motocykl, sekačku i alkohol

Lounští policisté pátrají po neznámém pachateli, který měl v průběhu minulého týdne vniknout v obci Stradonice na Lounsku na zahradu domu a z kůlny odcizit motocykl zn. Jawa 23 – mustang, motorovou sekačku na trávu, několik láhví vína a piva a další věci. Majitelům, kteří dům využívají jako rekreační objekt, tak měl způsobit škodu v předběžné výši cca 17.600 korun.

Policisté žádají občany, kteří by mohli k vloupání poskytnout jakékoli informace, aby se obrátili přímo na Obvodní oddělení Policie ČR v Lounech.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 27. října 2020

vytisknout  e-mailem