Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil rybářskou loď

"V dobré víře smrky pokácel", "Podvodná krádež peněz v prodejně prádla" a další zprávy z Bruntálska 

Smrky pořezal v dobré víře- odložení případu
Rýmařovští policisté v těchto dnech odložili případ podezření z trestného činu poškozování cizí. Neznámý pachatel měl v Tvrdkově u rekreační chalupy  pokácet šestnáct stromů v průběhu měsíce srpna až září. Šetřením policisté zjistili, že na pokácení desetiletých smrků se domluvil bratr, spolumajitel chalupy, se svým známým. Stromy totiž zasahovaly do výhledu při vyjíždění na hlavní komunikaci a tak je známý v září, v dobré víře a se svolením spoluuživatele chaty, pořezal a nechal spálit.
 
Odcizil rybářskou loď
Krádež rybářské lodi šetří nyní bruntálští policisté. V době od 10. do 13.10.2009 v Roudně dosud neznámý pachatel přestřihl zajišťovací řetěz a odcizil laminátovou rybářskou loď zn. NORTON 4, která byla uvázaná u mola na vodním díle Slezská Harta. Způsobená škoda činí přes 31 tisíc Kč.
 
Na kluzkém povrchu dostal smyk
V 09,45 hodin v úterý 13.10.2009 mezi obcí Vidly a Vrbno pod Pradědem došlo k havárii osobního vozidla. 43letý řidič při projíždění mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a na kluzkém povrchu dostal smyk. Vyjel s renaultem mimo vozovku, kde narazil do betonového přemostění vodní propusti. Došlo k jeho lehkému zranění. Požití alkoholu bylo vyloučeno negativní dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 95 tisíc Kč.
 
Ukradl motorové pily - sdělení podezření
Albrechtičtí policisté ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty objasnili krádež motorových pil v Holčovicích. 50letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v době od 4. do 7.10.2009 v Holčovicích - Spálené vytlačil zámek dveří garáže rodinného domu a vnikl dovnitř. Zde odcizil dvě motorové pily Husqvarna. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
  
Podvodná krádež peněz v prodejně prádla
Pachatelé používají další fintu ke krádeži peněz v obchodech. 
Včera 13.10.2009 v odpoledních hodinách v Bruntále na Zámeckém náměstí došlo v prodejně spodního prádla ke krádeži peněz. Do prodejny vstoupili muž a žena tmavší barvy pleti a žena hned po příchodu do obchodu vzala vystavené punčochy v hodnotě 149 Kč, které se nacházely na okně a zboží odnesla a položila k pokladně. V ruce držela zmuchlanou bankovku v hodnotě 2 tisíce Kč, kterou předala prodavačce. Ta jí vrátila 1851 Kč, které jí položila na pult. Pachatelka si peníze nepřevzala a nechal je ležet na pultě. Vzápětí se rozhodla, že zboží nechce a peníze chtěla vrátit zpátky. Poškozená jí vrátila zpět dvoutisícovou bankovku a v tom okamžiku pachatelka z pultu odcizila i bankovku v hodnotě 1 tisíc Kč, která ještě ležela na pultě. Následně ihned utekli oba pachatelé ven na ulici. Způsobená škoda činí 1000 Kč.
Popis pachatelů:
- žena tmavší barvy pleti, věk okolo 45 let, výška 160 cm, střední postavy. Na hlavě měla látkový barevný šátek. Na sobě černou bundu a pod ní zástěru či sukni.
- muž byl také tmavší barvy pleti, věk okolo 45 let, výšky 165 cm, střední postavy, černých krátkých vlasů. Na sobě měl béžovou bundu.
Dle sdělení poškozené oba měli mluvit rómsky nebo rumunsky.
Policisté při šetření této krádeže také zjistili, že získat peníze stejným způsobem a ve stejnou dobu, se pokusily ještě další dvě ženy tmavší barvy pleti i v sousední prodejně , což se jim však nepodařilo.
 
                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem