Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil přes dva tisíce dlažebních kostek

Nadával hostům restaurace a poškodil váhu
Krátce po 18.00 hodině v úterý 22.7.2008 vtrhl 54letý místní muž do restaurace v Heřmanovicích. V podnapilém stavu nadával hostům a obsluze. Po chvíli přestal s nadávkami a ze zlosti povalil na zem dvě dřevěné lavice a v kuchyni poškodil váhy. Pak utekl a byl zajištěn policisty, kteří mu naměřili dechovou zkouškou 3.18 promile alkoholu. Následně byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
 Při úklidu půdy nalezl světlici
Krnovským policistům dne 20.7.2008 oznámil 52letý muž, že při uklízení půdy v Krnově na ulici Pivovarské nalezl munici. Jednalo se o světlici ROS 40, kterou si převzal přivolaný pyrotechnik.
                                   
Vyšplhal po hromosvodu a odcizil měď
V Krnově na ulici Textilní v době od 18. do 21.7.2008 doposud neznámý pachatel překonal oplocení parcely náležící k vyklízené kulturní památce Chlupaczkově vile a po drátu bleskosvodu vyšplhal na střechu. Zde vytrhl a odcizil měděné plechy, okapy a svody. Způsobená škoda činí 7 500 Kč. 
  
Na hudebním festivalu přišel o peněženku s platební kartou
V těchto dnech přijali policisté z Břidličné oznámení 24letého muže, který byl dne 13.7.2008 okraden neznámým pachatel na hudebním festivalu na louce v Břidličné. Pachatel mu odcizil peněženku s doklady a platebními kartami. Věci měl poškozený v kapse mikiny, kterou měl na sobě. Způsobená škoda činí 150 Kč a pachatel je podezřelý z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty.
  
Otci vzal kameru – zahájení trestního stíhání
Z trestného činu krádeže byl v těchto dnech obviněn 24letý muž. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 26.5.2008 vnikl do rodinného domu svého otce v Krnově na ulici M. Gorkého, kde již nebydlí a z ložnice odcizil digitální kameru. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč.
  
Odcizil přes dva tisíce dlažebních kostek
Albrechtičtí policisté šetří v těchto dnech krádež žulových kostek. V době od 15.7.2007 do 10.4.2008 dosud neznámý pachatel odcizil v Osoblaze z pozemku rodinného domu na ulici Zadní 2250 žulových kostek. 53letému majiteli způsobil škodu ve výši 6 500 Kč.
  
Pod vlivem alkoholu narazil do sloupu
Policejní komisař SKPV zahájil dne 21.7.2008 trestní stíhání 25letého muže z Rázové pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit tím, že dne 12. 4.2008 v Bruntále na ulici Tř. Práce řídil felicii pod vlivem alkoholu a při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Lékařským rozborem bylo zjištěno, že muž měl 3.34 g/kg alkoholu v krvi.
 
 
 
 vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem