Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil přes čtyři kila žvýkaček

"Nechtěla s ním mluvit, tak rozbil okno", "Ze série krádeží obvinili bruntálští policisté dalšího mladíka"... zprávy z Bruntálska 

 Nechtěla s ním mluvit, tak rozbil okno

Albrechtičtí policisté zajistili dne 7.9.2009 ve večerních hodinách v Třemešné - Rudíkovech 34letého muže, který byl pod vlivem alkoholu agresivní. Domáhal se rozhovoru se svou bývalou družkou, která zrovna byla na návštěvě u známého. Nechtěla s ním hovořit, tak rukou rozbil skleněnou výplň okna a zranil se. Policisté mu naměřili hodnotu 1,77 promile alkoholu v dechu. Pro jeho agresivní chování byl následně převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti majetku a občanskému soužití.
  
Nepožádala si o navrácení řidičáku a jezdila bez
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili vrbenští policisté včera 8.9.2009 podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění 41leté ženě z Opavy. Dne 10.8.2009 ve Vrbně pod Pradědem směrem na Ludvíkov jela s fordem a byla kontrolována policejní hlídkou. Policisté zjistili, že žena není vlastníkem řidičského oprávnění, které pozbyla z důvodu trestu zákazu činnosti. Řízení motorových vozidel jí bylo zakázáno v roce 2007 do února 2009. Po uplynutí trestu si nepožádala a ani nesplnila další podmínky pro vrácení řidičského oprávnění.
  
Z krádeží je obviněn další mladík
Ve včerejší tiskové zprávě jsme informovali o obvinění dvou mladíku ve věku 19let z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Šetřením policisté zjistili, že se s nimi na vloupání v Malé Morávce do bufetu na fotbalovém hřišti a ve Starém Městě do kůlen podílel i o rok mladší mladík. Policisté mu ještě prokázali další případy krádeží vloupáním, a to do motorových vozidel v Rýmařově. 
Policejní komisař zahájil včera 8.9.2009 jeho trestní stíhání pro provinění a trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v období od dubna do května 2009 v Rýmařově na různých místech vnikl ve čtyřech případech do odstavených motorových vozidel - formanu, rapidu a škodovek. Z nich ve většině případů bral autorádia a věci, které zde našel. Svým jednáním způsobil v těchto případech škodu ve výši přes 22 tisíc Kč.
Mladík se trestné činnosti dopouštěl i přes to, že byl v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen, tenkrát ještě jako mladistvý.
  
Motorkář vjel pod náklaďák
V 18,20 hodin v úterý 8.9.2009 mezi Ondřejovem a Dlouhou Loučkou při průjezdu pravotočivé zatáčky nezvládl mladý řidič motocyklu Yamaha řízení a přejel do levé poloviny silnice. Zde se bočně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Paragan. Došlo k těžkému zranění nohy motorkáře, který byl rychlou lékařskou službou převezen do nemocnice v Krnově. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 85 tisíc Kč.  
 
Odcizil 4,5 kg žvýkaček  
Z trestného činu krádeže byl v těchto dnech obviněn krnovskými kriminalisty 47letý muž. Ten měl dne 9.8.2009 v prostorách restaurace, kterou měl v nájmu, v Rudíkovech za užití šroubováku a sekery vniknout do dvou prodejních automatů na žvýkačky a jednoho na hračky. Odcizil drobné mince, nejméně 40 hraček a 200 ks žvýkaček o váze 4,5 kg. Poškozené organizaci vznikla škoda ve výši přes 12 tisíc Kč. Žvýkačky a hračky policisté zajistili.
žvýkačky.jpgžvýkačky.jpg
 
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
                                 
 
 
 

vytisknout  e-mailem