Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil počítač i s osobními daty

Napadl je a pak vydíral a další zprávy z Bruntálska 

Z místa nehody ujel
V 8,30 hodin ve čtvrtek 17.12.2009 mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou jel dosud neznámý řidič s vozidlem Škoda Felicie combi stříbrné barvy a v pravotočivé zatáčce na zasněžené vozovce dostal smyk. Ten nezvládl a přejel do levé poloviny komunikace, kde zadní částí narazil do v protisměru projíždějícího renaultu. Řidič felicie po nehodě nezastavil a z místa ujel. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč na renaultu. Šetří SKUPINA DOPRAVNÍCH NEHOD BRUNTÁL.
 
Elektroniku si vzal na splátky a neplatil
Z trestného činu úvěrový podvodu byl v těchto dnech obviněn policejním komisařem z hospodářské kriminálky v Bruntále 55letý muž. Toho se měl dopustit ve dvou případech tím, že dne 13.5. a 19.5.2009 v Bruntále vždy ve stejné prodejně elektroniky uzavřel smlouvy o úvěru na koupi DVD a videorekordéru v celkové výši přes 15 tisíc Kč. Zavázal se úvěr splácet v měsíčních splátkách, ale uhradil vždy pouze jednu a následně již úvěry neplatil. Do žádosti také uvedl nepravdivé údaje o svém příjmu. Obě věci prodal za nižší cenu neznámým osobám a peníz použil pro svou potřebu. Způsobená škoda činí přes 15 tisíc Kč.
 
Odcizil kola a kladivo
Dne 17.12.2009 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 32letého muže pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v červenci letošního roku odcizil ve dvou případech na různých místech v Krnově dvě dámská horská jízdní kola. Také odcizil z motorového vozidla Ford, které bylo zaparkované na ulici Hlubčická v Krnově po násilném vniknutí sekací kladivo, míchadla a elektrickou rozbrušovačku. Způsobená škoda činí 33 tisíc Kč.
 
Zasněžená vozovka byla problém
Dne 17.12.2009 ve 12,35 hodin v Jindřichově jel 21letý řidič s vozidlem Passat a při jízdě na zasněžené vozovce dostal smyk. Najel vpravo do svodidel, kde narazil přední částí passatu. Způsobená škoda činí 32 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo.
 
Napadl je a pak vydíral
Policejní komisař rozšířil v těchto dnech trestní stíhání 43letého muže z Krnovy, který je nyní obviněn z trestných činů vydírání, ublížení na zdraví a pokusu ublížení na zdraví s těžkou újmou. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 16.10.2009 v Krnově v bytě na ulici Libušina v podnapilém stavu zabouchal na dveře bytu 40leté majitelky. Žena ho pustila do bytu, kde následně napadl na návštěvě přítomného 34letého muže. Uhodil ho do obličeje, shodil na dveře. Na zemi ho bil, kopal a skočil mu na nohu, kterou mu zlomil. V bytě následně napadl i majitelku, kterou tahal za vlasy a pěstí ji udeřil do obličeje. Na druhý den ve dvou případech měl vydírat poškozeného muže, kterému vzkazoval, že pokud nestáhnou své výpovědi, že ho udá pro smyšlený pokus znásilnění dcery a vymyslí si ještě nějaké další skutky. Poškozené ženě měl vyhrožovat, že jí udá na sociálku, že se nestará o děti.
 
Odcizil počítač i s osobními daty lidí
Krádež počítače z budovy v Bruntále na náměstí Míru šetří nyní bruntálští policisté. Dosud neznámý pachatel vylomil dveře do uzamčené kanceláře a z pojízdného vozíku vedle stolu odcizil PC sestavu v hodnotě 10 tisíc Kč. Poškozený majitel měl v počítači dokumentaci své činnosti, data klientů a podnikatelských subjektů. Způsobená škoda činí 11 500 Kč.
                                                          
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem