Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil několik věcí, nyní už je ve vazbě

CHEBSKO – Způsobil škodu téměř 70 tisíc korun. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Ten měl totiž v první polovině dubna letošního roku v nočních hodinách poničit plastové okno a vniknout do sklepních prostor panelového domu v Chebu. Z těch měl nakonec odcizit jízdní kolo.

Dne 18. 4. 2019 měl v pozdních odpoledních hodinách navštívit čerpací stanici v Chebu a z regálů odcizit dva kartony cigaret. Ty si měl uschovat pod oblečení a poté prodejnu bez zaplacení opustit.

To ale nebylo z jeho strany vše, protože o několik hodin později se měl vydat k jedné z restaurací v Chebu, kde měl také vniknout do objektu. Z toho měl odcizit hodinky, peněženku, pokladnu bez finanční hotovosti, celkem 30 kusů zapalovačů, dárkové kazety či finanční hotovost.

O týden později poškodil vstupní dveře do rodinného domu v Chebu, kde měl z mezipatra odcizit vánoční dekoraci, setobox či horské jízdní kolo.

Tímto svým jednáním měl třiadvacetiletý muž způsobit škodu téměř 70 tisíc korun.

O několik hodin později ho ale zadrželi chebští policisté, kteří ho převezli na obvodní oddělení. Kriminalisté poté státnímu zástupci podali návrh na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže následně poslal soudce do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za stejný trestný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva
27. 5. 2019

vytisknout  e-mailem