Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizil motocykl, ale dlouho si ho neužil

BEROUNSKO – Všímavosti policistů svou neukázněnou jízdou bez helmy neunikl. 

Na základě provádění kontrolní činnosti na pozemních komunikacích kolem čtrnácté hodiny v sobotu 6. února 2021 zastavili policisté obvodního oddělení Hořovice ke kontrole motocyklistu, který si vyjel na projížďku bez helmy a tímto svým jednáním neunikl pozornosti policejní hlídky.
Policisté řidiče motocyklu vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových prostředků a k dechové zkoušce včetně testu na návykové látky. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že kontrolovaným motocyklistou je devětadvacetiletý muž, který je v současné době v zákazu řízení a test na drogy byl zaznamenán s pozitivním výsledkem, ale odběr biologického materiálu podezřelý odmítl.
Dalším šetřením bylo zjištěno, že motocyklista není ani majitelem motocyklu značky Yamaha 125, ale je podezřelým pachatelem, který tento motocykl odcizil v podvečerních hodinách předcházejícího dne u benzinové čerpací stanice v Hořovicích v Tyršově ulici. Tento odcizený motocykl poškozená majitelka zanechala bez dozoru nastartovaný v prostoru benzinové čerpací stanice a vznikla jí škoda ve výši 25 000,-Kč. Policisté odcizený motocykl zajistili a po prvotním provedení procesních úkonů předali zpět majitelce.
V současné době policisté tento případ prošetřují a muž je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci.
Profesionálním přístupem a včasným zákrokem policistů obvodního oddělení Hořovice ve spolupráci s MP Beroun a za pomoci neukázněnosti řidiče se podařilo odcizený motocykl v krátké době od odcizení vypátrat a vrátit majitelce.


nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. února 2021

vytisknout  e-mailem