Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Odcizil i revolver a plynovou pistoli

Písek – Písečtí kriminalisté zadrželi recidivistu, který má mít na svém kontě další a další případy. 

Písečtí kriminalisté pracovali na případech majetkové trestné činnosti na Písecku a nyní spolupracují s kolegy napříč republikou, mladý recidivista zřejmě škodil také v jiných krajích.

Od prvního dne letošního roku řešili písečtí policisté i kriminalisté případy vloupání do různých objektů. Šlo o benzinovou čerpací stanici v obci Horosedly, dvě prodejny na Pražské ulici a novinového stánku na Dvořákově ulici v Písku. Pachatel se vždy násilně vloupal do prostor provozoven a bral především peníze, příruční kasy, ale také stovky krabiček cigarety, notebook i poštovní známky a výherní losy. V noci ze dne 14. na 15. ledna se zloděj vloupal do restaurace na Písecku, zde však kromě peněž s pokladnu odcizil také uložený revolver s náboji a plynovou pistoli. Kriminalisté již pracovali s konkrétní verzí možného pachatele a ve spolupráci s příbramskými kolegy ve čtvrtek 15. února zadrželi muže (1989), který má mít vše na svém kontě.

Písečtí kriminalisté během zadržení u podezřelého muže zajistili právě zbraně z vloupání  do restaurace, a také sáček s látkou, která je aktuálně podrobena zkoumání. Vše nasvědčuje tomu, že jde o pervitin. Kriminalisté dále rozkryli, že muži měl „krýt záda“ další podezřelý, který u vloupání figuroval jako hlídač. Mimo jiné si měl muž půjčovat automobily, kterými na místa činu jezdil, a to přes to, že má vysloven zákaz.

Vyšetřovatel zahájil dne 16. února trestní stíhání recidivisty, pro pět případů vloupání, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškozování cizí věci a také nedovoleného ozbrojování. Také spolupachatel si vyslechl obvinění.

Škoda je zatím vyčíslena na více než 400 000 korun, ale vzhledem k tomu, že písečtí kriminalisté na případu dále spolupracují s kolegy z dalších krajů, škoda i výčet skutků se pravděpodobně dále rozšíří.

Vyšetřování případu pokračuje.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cu

20. února 2024

Odkazy do noveho okna

zadržení pachatele

zadržení pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem