Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odcizil bezmála 350 krabiček kondomů

PLZEŇ – Policisté obvinili 34letého muže z krádeže prezervativů. Muž se následně policistům doznal k dalším třinácti skutkům. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání 34letého muže, kterého obvinili ze spáchání trestných činů krádež, ublížení na zdraví a výtržnictví. Mladý muž navštívil dne 5. května 2021 večer jedno plzeňské obchodní centrum a do přinesené nákupní tašky si uschoval několik desítek kusů balení kondomů. V jednu chvíli se mu dokonce taška s ukrytým lupem vysypala. Následně prošel přes pokladní zónu, aniž by „nákup“ zaplatil. Nešikovného zloděje si všiml pracovník ostrahy, který ho oslovil se slovy, aby mu ukázal obsah tašky. Pachatel na to nereagoval a začal utíkat zpět do obchodu. Po chvíli si útěk rozmyslel a začal spolupracovat. Na místo následně dorazila hlídka policie, která pachatele krádeže omezila na osobní svobodě.  

Díky skvěle zkoordinované práci všech policejních složek a pod tíhou důkazů se obviněný muž přiznal k dalším třinácti skutkům majetkového a násilného charakteru. Zloděj kradl na různých místech Plzně a poškozeným společnostem způsobil celkovou škodu za téměř 70 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. 

nprap. Michaela Raindlová
11. května 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem