Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil 180 litrů nafty

Při krádeži je vyrušil údržbář 

 
Vloupal se do chat - zahájení trestního stíhání
Policejní komisař SKPV zahájil dne 11.9.2008 trestní stíhání 51letého muže pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že dne 5.8.2008 v Jiříkově vysadil sklepní okénko do rodinného domu a vnikl dovnitř. Zde odcizil potraviny v hodnotě 250 Kč. Při svém jednání byl zastižen v ložnici majitelkou a tak se schoval za dveřmi i s igelitovou taškou a odcizenými věcmi. Ty následně poškozené vrátil. K dalšímu vloupání do rekreační chalupy v Jiříkově došlo v době od 30.7. do 5.8.2008. Zde minimálně v sedmi případech vnikl do budovy a odcizil postupně různé potraviny, alkohol, cigarety v hodnotě 8 tisíc Kč.
 
Odcizil 180 litrů nafty
V době od 10. do 11.9.2008 v Karlovicích na odstavné ploše před penzionem vylomil dosud neznámý pachatel zámek krytu nádrže autobusu. Odcizil 180 litrů nafty a způsobil škodu ve výši 6 420 Kč.
 
 
Pod vlivem alkoholu spadl z kola a zranil se
V 17.30 hodin ve čtvrtek 11.9.2008 v Rýmařově na ulici Opavské jel 51letý muž na jízdním kole a vlivem své podnapilosti po projetí okolo něj jedoucího nákladního vozidla nezvládl řízení a upadl na vozovku. Ke střetu s nákladním vozidlem nedošlo. Při nehodě cyklista utrpěl lehké zranění. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu 1.73 promile alkoholu v dechu.
 
 
Řídil a měl dvě promile v dechu
Vrbenští policisté kontrolovali mezi Karlovou Studánkou a Vrbnem pod Pradědem 52letého muže, který jel s vozidlem BMW. Při dechové zkoušce mu naměřili 2.01 promile alkoholu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
 
Při krádeži je vyrušil údržbář
Z provinění pokusu krádeže byli v těchto dnech obviněni tři mladíci (15let a 16let). Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že dne 30.6.2008 společně s nezletilým kamarádem po předchozí domluvě vnikli nezajištěnými vstupními dveřmi do objektu přečerpávací stanice v Bruntále na ulici Chelčického. Zde za pomoci přineseného ručního nářadí se pokusili demontovat a následně odcizit elektromotor k čerpadlu na vodu. Ten chtěli odevzdat do sběrny. Při svém jednání byli vyrušeni údržbářem. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
  
 
                                                                                  vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem