Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizený traktor je zpět u svého majitele

CHOMUTOVSKO, LOUNSKO - Policisté krádež objasnili a obvinili tři muže. 

Tři muži ve věku 32, 30 a 29 let mají mít podle zjištění policistů na svědomí krádež traktoru  se zapřaženým vyvážecím vlekem, ke které došlo minulou sobotu večer na Klášterecku. Hodnota odcizeného traktoru včetně vleku byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Jeho majitel ho však nepostrádal dlouho. Pár dní po krádeži policisté z chomutovského územního odboru ukradený stroj vypátrali na Lounsku a ve spolupráci s lounskými kolegy zajistili. Traktor pak vrátili jeho majiteli. Kromě toho policisté zadrželi tři muže, kteří měli podle výsledků jejich šetření traktor společnými silami odcizit.

Všichni muži jsou z Lounska. Jeden z nich (ve věku 30 let) byl v nedávné minulosti za krádež odsouzen, dokonce je nyní ve zkušební době. Policejní komisař již dotyčné obvinil z trestného činu krádeže, za jehož spáchání s ohledem na vyhlášený nouzový stav hrozí u soudu až osmileté odnětí svobody.

Nejmladšího z obviněných policisté navíc viní z toho, že začátkem ledna měl v průběhu noci řídit motorové vozidlo, které mu jeho majitel svěřil pouze za účelem opravy. Dotyčný však měl bez souhlasu majitele vozidlo řídit několik kilometrů a nakonec s ním na Lounsku naboural do zaparkovaného osobního automobilu. Vznikla tím škoda v předběžné výši 200 tisíc korun. Z místa nehody pak měl ujet a havarované vozidlo nechat u lesíku na Lounsku. Podle policistů měl tento mladý muž navíc až do března roku 2021 od příslušného správního orgánu uložen zákaz řízení motorových vozidel. Kromě krádeže tak byl obviněn i z neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policejní komisař podal podnět ke vzetí všech obviněných do vazby, s nímž se však soud neztotožnil a vyšetřování tak probíhá na svobodě.

Chcete se i Vy podílet na objasňování protiprávních jednání? Přidejte se k nám! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Máme především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru najdete zde.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 25. ledna 2021

Odkazy do noveho okna

zajištěný traktor

zajištěný traktor 

Detailní náhled

zajištěný traktor

zajištěný traktor 

Detailní náhled

zajištěný traktor

zajištěný traktor 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem