Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Odcizené vozidlo ujíždělo k polským hranicím

FRÝDLANTSKO - Řidič s vozidlem následně havaroval a skončil v poutech. 

AKTUALIZACE ze dne 10.10.2022

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 33letého cizince ze spáchání trestných činů legalizace výnosů z trestné činnosti a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Muž dne 7. října převážel vozidlo, které bylo v mezinárodním pátracím systému evidováno jako odcizené. Záměrem bylo vozidlo odcizené v Německu převést do Polska. Liberečtí policisté však cíl pachatele zmařili, neboť vozidlo vypátrali. Pachatel se však nehodlal jen tak vzdát a policistům místy ujížděl rychlostí, dosahující mnohdy více jak 200 km/h. Následně však s vozidlem havaroval. Provedenou dechovou zkouškou na alkohol a zařízením, detekujícím přítomnost jiné návykové látky v těle, se neprokázalo, že by byl ani jednou z látek ovlivněn. Větší překvapení však čekalo na policisty, když u pachatele objevili více jak 3 gramy bílé krystalické látky, jejímž následným rozborem bylo zjištěno, že se jedná o metamfetamin.

Státní zástupce na základě podnětu vyšetřovatele podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který následně soud akceptoval. V případě pravomocného odsouzení hrozí tomuto muži pobyt za mřížemi až na osm let.

por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________

Dnešního dne v dopoledních hodinách přijal operační důstojník oznámení o pohybu vozidla, které se nacházelo v evidenci pátrání. Do akce se zapojilo hned několik hlídek policie, které vozidlo zanedlouho vypátraly. Řidič však na žádnou z výzev k zastavení nereagoval a v jízdě pokračoval. Následně v úseku silnice 1/13 před obcí Pertoltice na Frýdlantsku havaroval a vozidlo skončilo v jedné z přilehlých budov. Policisté muže zadrželi a celou věc si převzala služba kriminální policie a vyšetřování k dalšímu prověřování.

Důsledkem této události nedošlo k žádnému omezení v dopravě. Současně nebyl nikdo zraněn. Výše škody je taktéž předmětem dalšího šetření.

7.10.2022
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem