Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizené věci ukládali poblíž místa činu

Karviná - Obviněným mužům hrozí až osmileté vězení 

Dva výtečníci se v minulém týdnu na Cihelní ulici v městské části Nové Město po vzájemné domluvě zaměřili na sklepní kóje. Ve sklepě jednoho domu postupně vypáčili dveře dvou místností a věci, které v kójích našli, vynášeli kousek od domu. Kolečkové brusle, několik párů pracovní obuvi, pracovní rukavice i kalhoty, různé starší nádobí, nebo i dekorativní předměty. Podezřelých mužů a jejich „pracovistosti“ si všiml oznamovatel, který zavolal na linku 156. Oba zadržené si převzali policisté místního oddělení a začala práce policistů, prověřování a dokazování krádeží a vloupání.

Komisař proti mužům (24 a 29 let) zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody formou spolupachatelství. Mladší ze dvojice si vyslechl rozšířené obvinění o další zločin krádeže. Kriminalisté mu prokázali, že na konci loňského roku zareagoval na inzerát prodeje mobilního telefonu. Během setkání s prodávajícím si obviněný muž nabízený telefon vzal do ruky a odešel. Za přístroj nezaplatil, ani na volání majitele telefonu nereagoval a zmizel v ulicích města. 

Čtyřiadvacetiletý muž i přes svůj mladý věk má velmi bohatou kriminální minulost. Na území Velké Británie má již 18 záznamů porušení zákonů. Na území České republiky má celkem 4 záznamy. Poslední pravomocný rozsudek je z roku 2018, mimo jiné pro přečin krádeže, mu byl uložen trest odnětí svobody v trvání několika měsíců se zkušební dobou na 30 měsíců.

Krádeže se dopustili v době vyhlášení nouzového stavu, v této situaci jsou oba ohrožení trestem odnětím svobody na dvě léta až osm let. 

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 12. února 2021

vytisknout  e-mailem