Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizené autobaterie z náklaďáku

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení Hradištko pod Medníkem od pondělního odpoledne pátrají po pachateli krádeže autobaterií. 

Oznámení o odcizení akumulátorových baterií přijali policisté v pondělí letošního 17. ledna kolem 14. hodiny. V průběhu noci z neděle na pondělí dosud nezjištěný pachatel v obci Měchenice na parkovišti u vlakového nádraží ze zaparkovaného nákladního vozidla MAN odcizil dvě 12 V autobaterie, klenbu pro jejich uchycení a propojovací kabel. Majiteli vozidla tak způsobil škodu za více jak třináct tisíc korun.
Policisté uvedený případ kvalifikovali jako trestný čin krádež, za který pachateli v případě jeho zjištění a následném odsouzení, po prokázání viny, hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se krádeže dopustil za situace, v rámci které byl usnesením vlády České republiky vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav.
Policisté se rovněž touto cestou obracejí na širokou veřejnost s výzvou, aby se jim ozvali případní svědci, pokud mají k tomuto případu jakékoliv informace. Kontaktovat je mohou osobně na služebně obvodního oddělení Hradištko, nebo telefonicky na čísle 974 882 700.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
19. ledna 2021

vytisknout  e-mailem