Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizená nafta z autobusu

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z obvodního oddělení Hradištko vyšetřují letošní dubnový případ krádeže nafty. 

K uvedenému případu došlo v průběhu prodlouženého velikonočního víkendu od čtvrtka 13. dubna do neděle 16. dubna, kdy dosud neznámý pachatel odcizil z nádrže zaparkovaného autobusu na parkovišti u benzinové čerpací stanice v obci Davle naftu za více jak jedenáct tisíc korun.
V rámci prováděného šetření se policistům podařilo zajistit kamerový záznam, kdy po jeho vyhodnocení zjistili, že přibližně patnáct minut po páté hodině ranní v sobotu 15. dubna se v těsné blízkosti autobusu pohybovalo blíže neztotožněné osobní motorové pětidvéřové vozidlo malé třídy, v provedení karoserie hatchback, tvarově a typově odpovídající vozidlům například Škoda Felicia, Citroen Saxo, Peugeot 206. Vozidlo je tmavé barvy, opatřené boční lištou. Vozidlu nesvítil levý zadní světlomet a v horní části zadního skla měl umístěné brzdové světlo.
Ze zmiňovaného vozidla vystoupil neznámý muž, který se při chůzi kýval a kouřil. Přecházel a pohyboval se po parkovišti a v těsné blízkosti autobusu. Oblečen byl do světlé mikiny nebo bundy s kapucí, světlých kalhot. Na hlavě měl nasazenou čepici s kšiltem a na nohou měl vysoké černé boty, pravděpodobně gumáky.
V inkriminovanou dobu po parkovišti projížděla další dvě motorová osobní vozidla. Jedno z vozidel byla Škoda Felicia, která přijela ve směru od Davle, projela podél čerpacích stojanů a následně po výjezdu z parkoviště odjela směrem na Jílové u Prahy. Druhé vozidlo bylo v provedení karoserie kombi, které řidič zaparkoval na parkovišti a po vystoupení z vozidla odchází přes parkoviště směrem k mycím boxům.
Policisté předpokládají, že by neznámého muže pohybujícího se v blízkosti autobusu, podle částečného popisu a zachyceného na kamerovém záznamu, mohl někdo z občanů poznat. Proto se na ně touto formou obracejí se žádostí o pomoc, aby jim pomohli zjistit jeho totožnost, neboť jeho výpověď může policistům objasnit důležité okolnosti celého případu.
Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou případní svědci sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení v Hradištku, nebo je mohou zavolat na telefon: 602 306 492, případně prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.

por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
PČR Praha venkov-JIH
26. dubna 2017

vytisknout  e-mailem