Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizen počítač se speciálním programem

CHEBSKO – Škoda půl milionu korun.  

Chebští kriminalisté prošetřují případ krádeže, které se měl dopustit dosud neznámý pachatel v noci z 3. 12. od 21:00 hodin na 4. 12. do 6:30 hodin v Chebu v místní nemocnici.

Z oddělení onkologie odcizil z místnosti stolní počítač s nainstalovaným speciálním softwarem a dalším příslušenstvím, jako tiskárnu, monitor a záložní zdroj k počítači. Dále také odcizil hliníkový kufr s dozimetrickým zařízením, které měří tok ozařování.

Počítač se speciálním softwarem je součástí sestavy terapeutického rentgenu. Nesmírně důležitý je nainstalovaný software v odcizeném počítači, neboť je databází i ovládacím programem ozařovače. Jednalo se o nové zařízení, které bylo dosud používané pouze na zkušební provoz. Tento počítač se speciálním programem je k soukromým účelům naprosto nepoužitelný.

Neznámý pachatel způsobil odcizením škodu předběžně odhadnutou na částku kolem půl milionu korun. Pokud přístroj bude po delší dobu mimo provoz, kdy nebude používána rentgenová lampa, může dojít i k dalším škodám.

Policisté žádají svědky, kteří v inkriminovanou dobu viděli podezřelé jednání nebo majitele zastaváren, u kterých by neznámý pachatel mohl chtít zpeněžit odcizený počítač, aby nás kontaktovali na bezplatné telefonní lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

nprap. Kateřina Krejčí, 7. 12. 2015

 

vytisknout  e-mailem