Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odchází šéf českého Interpolu

Dnes 31. května 2012 se po devětadvaceti letech loučí s Policií České republiky současný šéf Národní ústředny Interpolu Praha plk. Ing. Čestmír Souček. 

Plk. Ing. Čestmír Souček nastoupil k českému Interpolu na konci roku 1992, kdy se po dlouholetých zkušenostech stal v roce 2000 jeho šéfem, kterým byl až do roku 2005. Poté působil 4,5 roku jako styčný důstojník při Generálním sekretariátu Interpolu v Lyonu ve Francii. K vedení Národní ústředny Interpolu Praha se vrátil v červnu roku 2011.
 
plk. Červíček a plk. Souček.jpgplk. Červíček a plk. Souček
„K odchodu od policie jsem se rozhodl po dlouhém zvažování, nejen vzhledem ke svému dlouholetému působení u policie a v mezinárodních kruzích, ale také z osobních důvodů. Tento krok vnímám jako důležitý mezník v životě, neboť se mi nyní nabízejí nové možnosti a zkušenosti,“ řekl plk. Souček ke svému působení u policie.
 
Nejvýznamnější bodem v historii Interpolu jako mezinárodní organizace je podle něj elektronizace administrativy, kdy došlo nejen k nárůstu případů, ale zejména k zefektivnění vzájemné mezinárodní spolupráce a výměně informací. Prostřednictvím Národní ústředny Interpolu Praha probíhá mezinárodní policejní spolupráce na celosvětové úrovni, a to zejména ve výměně informací v rámci mezinárodního pátrání po osobách a věcech, dalších kriminalisticky relevantních poznatků na mezinárodní úrovni, včetně policejní diplomacie. Více informací k Národní ústředně Interpolu Praha naleznete zde.
 
plk. Souček a plk. Tichák.jpgplk. Souček a plk. Tichák
Hodně štěstí do nového života osobně popřáli plk. Součkovi, náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Mgr. Martin Červíček, ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky plk. Milan Pospíšek, Msc, pověřen zastupováním a nový nastupující šéf Národní ústředny Interpolu Praha plk. Mgr. Bc. Miroslav Tichák.
  
Plk. Mgr. Bc. Miroslav Tichák se své nové funkce ujímá od zítřejšího dne a jeho cíly a úkoly jsou nejen udržení a rozvíjení mezinárodní spolupráce, která je v současné době na velmi vysoké úrovni, ale také výraznější prezentace dovnitř policie směřující zejména k vyššímu povědomí o činnosti a úkolech Interpolu a rozvoji obousměrné spolupráce v rámci celé policie.

 

kpt. Mgr. Zuzana Součková
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
31. května 2012

 

 

 

vytisknout  e-mailem