Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Odborný seminář v Košicích

Zástupci Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR (KÚP) byli pozváni na odborný seminář Kriminalistika v praktických príkladoch, který pořádal Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru Slovenské republiky (KEÚ) v Košicích dne 15. března 2011.  

Jednalo se již o VII. ročník semináře, který si od roku 2005, kdy měl premiéru, postupně získává stále větší oblibu odborné veřejnosti. Letos se ho zúčastnilo více než 200 posluchačů, pracovníků KEÚ a jiných resortních i mimoresortních složek Slovenské republiky.
 
Po úvodním slově ředitele KEÚ plk. Ing. Ondreje Laciaka a rektora Akadémie Policajného zboru SR plk. prof. Ing. Václava Krajníka, CSc., následovalo 20 velmi zajímavých přednášek, v nichž byly prezentovány výsledky praktických zkoumání jednotlivých forenzních odvětví kriminalistiky.
 
Ze zahraničních hostů byli již tradičně pozváni znalci KÚP, kteří se prezentovali dvěmi přednáškami. Plk. Jozef Balint, vedoucí odboru kriminalistických identifikací, hovořil o upgradu systému AFIS a jeho přínosu pro zkoumání v oblasti daktyloskopie. Šéfredaktorka časopisu Kriminalistický sborník Jitka Pivodová blíže představila časopis, který již desítky let zvyšuje odbornou úroveň českých policistů v oblasti kriminalistiky.
 
Seminář přinesl posluchačům řadu nových informací a poznatků z policejní praxe. Přispěl také k navázání nových kontaktů, které jsou příslibem budoucí spolupráce i v oblasti publikační a metodické.
 
 
Jitka Pivodová
oddělení redakce a PR KÚP
21. března 2011
Odkazy do noveho okna

Košice 01

Košice 01 

Detailní náhled

Košice 02

Košice 02 

Detailní náhled

Košice 03

Košice 03 

Detailní náhled

Košice 04

Košice 04 

Detailní náhled

Košice 05

Košice 05 

Detailní náhled

Košice 07

Košice 07 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem