Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Od žen si podvodně půjčoval

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muž se k nim nastěhoval a pak z nich tahal peníze.  

 

Devětatřicetiletý muž si od žen, k nimž se nastěhoval, napůjčoval přes 400 tisíc korun. Po rozvodu se nastěhoval k o trošku starší ženě, kterou jednoho loňského dne požádal, aby si na sebe vzala půjčku. On prý nemůže. Oslovená žena šla požádat o úvěr 100 tisíc korun a bez problémů jí vyhověli. Všechny peníze ihned předala svému tehdejšímu příteli. Po několika měsících přišel za ní s novu s prosbou o další půjčku 60 tisíc korun. Sepsali smlouvu a žena mu požadované peníze opět půjčila. Pak přišel muž s tím, že mu aktuálně hrozí exekuce a žena požádala svou příbuznou, jestli by stále ještě příteli mohla půjčit požadovaných 70 tisíc korun. Obě ženy souhlasily, muž dostal další desítky tisíc korun a sliboval, jak vše bude platit. Pár tisíc sice vrátil, ale to už u této dobrotivé ženy nebydlel, protože ho vyhodila z bytu.

Netrvalo dlouho a „osamělý“ muž se přes internet seznámil s další čtyřicátnicí, která si jej záhy nato nastěhovala k sobě domů. Stejně tak netrvalo dlouho od seznámení, kdy ji muž požádal o finanční výpomoc. Nejdříve to bylo 140 tisíc, které mu po podepsání smlouvy půjčila, a pak dalších 60 tisíc. Když zjistila, že jí ještě k tomu postupně kradl a prodával šperky, vyhodila ho taky.

Po jednotlivých výsleších a prokázání těchto skutků uherskohradišťští kriminalisté tohoto devětatřicetiletého muže z Kostelan nad Moravou obvinili ze spáchání trestného činu podvodu, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení.


 

28. únor 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem