Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Od začátku roku zemřeli tři motorkáři, deset utrpělo těžká zranění

ZLÍNSKÝ KRAJ: Téměř dvě třetiny nehod zavinili řidiči motocyklů. 

Během uplynulého víkendu se na území Zlínského kraje stalo několik dopravních nehod s účastí motorkáře. Jedna z nich skončila tragicky (https://www.policie.cz/clanek/celni-stret-neprezil-ridic-motocyklu.aspx ), při další utrpěl řidič motocyklu vážná poranění.
Od začátku roku se stalo téměř osmdesát dopravních nehod, kterých se nějakým způsobem zúčastnili i řidiči motocyklu. Neznamená to samozřejmě, že by byli na vině pouze motorkáři. V mnoha případech (zhruba 1/3 nehod) byli motorkáři bez viny. Motocyklisté jsou vysoce ohroženou skupinou účastníků silničního provozu a odpovídají tomu i statistické údaje o následcích dopravních nehod. Jen deset z nich se obešlo bez jakéhokoliv poranění řidiče motocyklu či jeho spolujezdce. A co hůř, deset osob naopak utrpělo vážná poranění a tři svým zraněním dokonce podlehly.
Mezi nejčastější příčiny vážných dopravních nehod zaviněných motocyklisty patří bezesporu vysoká rychlost, popřípadě nebezpečné předjíždění. Naopak řidiči dvoustopých vozidel mnohdy motorku přehlédnou a vjedou jí do jízdní dráhy.
Policisté ve Zlínském kraji jsou si problematiky a rizik spojených s jízdou na motocyklu vědomi a v průběhu roku se na dodržování silničních pravidel zaměřují, a to nejen v přímém výkonu služby, ale i při mnoha speciálních dopravně bezpečnostních akcích.

12. srpna 2019, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem