Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Od seniorky vylákal téměř 100 tisíc korun

KARLOVARSKO – Muž věděl, že peníze nevrátí, přesto si půjčoval dál. 

Karlovarští kriminalisté dne 14. února zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže, kterého obvinili z přečinu Podvod.

Jestli si mají na něco dávat senioři pozor, tak je to kromě jejich zdravotního stavu také zacházení s penězi anebo důvěra v cizí osoby. Právě důvěru šestaosmdesátileté ženy zklamal a využil pětačtyřicetiletý muž, který prohraboval popelnice. V tu chvíli, kdy žena venčila svého psa, se jí uvedený muž měl zeptat, zda by mu nepůjčila 70 korun. Seniorka s tím neměla problém, a proto odešla do svého domova a uvedenou částku muži po návratu k popelnicím předala. Oba dva se pak spolu dali do řeči a přitom došli až k jejímu bydlišti, kde se rozloučili. Po týdnu měl na její byt uvedený muž zazvonit a poprosit jí o finanční hotovost ve výši dvou tisíc korun s tím, že jí to splatí různými pracemi na jejím bytě. Seniorka muži věřila nejen v tomto případě, ale i v dalších dnech po dobu téměř čtyř měsíců, kdy za ní muž chodil s požadavky o zapůjčení dalších peněz. Během této doby měl od seniorky vylákat postupně částku ve výši 95 tisíc korun, přičemž si byl vědom toho, že jí peníze nebude schopen vrátit. Žena nakonec přeci jen prozřela, další peníze mu nepůjčila a navíc celou věc oznámila na policii.

Obdobného vylákání peněz se navíc uvedený pětačtyřicetiletý muž neměl dopustit poprvé. V roce 2015 byl za podobný případ již odsouzen. Tehdy vylákal peníze od seniorky na Karvinsku.

V případě prokázání viny hrozí muži ze Sokolovska trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

prap. Bc. Michal Žáček
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
15. 2. 2018

vytisknout  e-mailem