Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Od nehody ujel a po dopadení svědky ujel znovu

PROSTĚJOVSKO - Když ho policisté zastavili, tvrdil, že on neřídil a je jenom stopař. 

Ve čtvrtek 23. dubna 2020 před dvacátou hodinou došlo v obytné zóně v obci Želeč k dopravní nehodě, při které měla dodávka Opel nacouvat do zadní části zaparkovaného Hyundaie. Nehodu však řidič nenahlásil a ihned od ní ujel. Když místem po půlhodině vozidlo projelo znovu, svědci nehody se ihned vydali za ním. Když ještě v obci zastavilo, kontaktovali pětadvacetiletého řidiče a dohodli se s ním na vrácení na místo nehody a sepsání protokolu o dopravní nehodě. Muž s dohodou souhlasil, ale během jízdy zpět se opět pokusil ujet. Daleko však nedojel, protože mezi obcemi Želeč a Prostějov byl zastaven dvěma na místo přivolanými policejními hlídkami. Před policisty se řidič pokoušel popírat účast na nehodě a navzdory očitému svědectví hlídky dokonce i to, že dodávku vůbec řídil. Přestože byl ve vozidle sám, tvrdil, že je jen stopař.

Provedenými dechovými zkouškami u něho policisté změřili hodnoty 1,71 a 1,78 ‰ alkoholu v dechu. Dalším šetřením pak zjistili, že má navíc vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 2 tisíce korun.

Muž je pro své jednání nyní podezřelý z několika dopravních přestupků a také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za přestupky mu hrozí pokuta a v případě odsouzení za uvedené přečiny i trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek

vytisknout  e-mailem