Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Od nehody opilý řidič ujel

PROSTĚJOV - Díky svědkům byl brzy dopaden. 

V úterý 17. prosince 2019 před jednadvacátou hodinou došlo v ulici C. Boudy v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu značky Volkswagen. Dle svědků události měl jeho čtyřicetiletý řidič při couvání zadní částí narazit do zaparkovaného automobilu typu Škoda Superb. Po nehodě však z místa ujel, vozidlo zaparkoval na parkovišti v nedaleké Mathonově ulici a odešel domů do ulice J. Zrzavého. Na základě oznámení se přivolaným policistům muže podařilo v místě bydliště vypátrat. Pod tíhou svědectví se muž ke způsobení nehody přiznal. Policisté u zjevně podnapilého řidiče provedli dechovou zkoušku, kterou u něho změřili hodnotu 1,98 ‰ alkoholu v dechu. Muž se k požití alkoholu před jízdou přiznal, ale kdy a jaký alkohol požil, sdělit odmítl.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Další jízdu policisté muži zakázali. Řidičský průkaz zadržen nebyl, protože ho nepředložil.

Pro své jednání je nyní podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest a zákaz činnosti.

por. Mgr. František Kořínek

18. prosince 2019

Odkazy do noveho okna

DN C. Boudy

DN C. Boudy 

Detailní náhled

DN C. Boudy

DN C. Boudy 

Detailní náhled

DN C. Boudy

DN C. Boudy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem