Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Od kamaráda postupně vylákala přes 400 tisíc korun

HRADECKO - Ženě za podvod hrozí až pětiletý trest odnětí svobody  

Jeden rok až pět let vězení hrozí devětadvacetileté ženě z Hradce Králové, která je důvodně podezřelá ze spáchání přečinu podvodu. Žena byla odsouzena v zimě 2009 za podvedení lidí k čtyřměsíčnímu trestu odnětí svobody. Tehdy jí byl výkon trestu podmínečně odložen na dvouletou zkušební dobu. Teď se žena za spáchané protiprávní jednání zřejmě nevyhne dalšímu soudu.

Žena je důvodně podezřelá, že od ledna do července letošního roku (2012) v sedmi případech podvedla svého kamaráda, kterého zná zhruba dva roky. Od kterého pod různými smyšlenými legendami na různých místech v centru krajského města, převážně na Ulrichově náměstí, vylákala 457 tisíc korun, která použila na zaplacení svých dluhů.
Čtyřikrát si od kamaráda půjčila peníze na úhradu dluhu na svém stavebním spoření. Takto od kamaráda celkem vylákala 272 tisíc korun. Přitom žádné stavební spoření neměla. Zbývajících 185 tisíc korun vylákala pod různými smyšlenými historkami jako například, že potřebuje peníze na uhrazení faktury za elektrikářské a instalatérské práce, zaplacení dluhu spojeného s předchozím exekučním řízením a uhrazení dluhu své známé.

Peníze si půjčila na základě písemních smluv. Ve všech sedmi případech půjčené peníze nevrátila v dohodnutých termínech. Ani po opětovných urgencích poškozenému peníze do současné doby nevrátila. V letošním (2012) květnu poškozenému uhradila pouze dluh ve výši 20 tisíc korun. Celkem způsobila škodu 437 tisíc korun.

Podle podezřelé ženy splácení půjčených peněz stále odkládala a vymlouvala se. Poškozenému slíbila, že peníze do letošního (2012) května vrátí, i když věděla, že peníze do této doby nikdy nesežene. Od počátku svého jednání neměla v úmyslu takto získané peníze vrátit. Žena se nacházela ve špatné finanční situaci, kdy neměla žádné finanční prostředky. Peníze potřebovala na úhradu svých dluhů včetně exekuce. Prý se bude snažit celý dluh poškozenému podle svých možností splácet.

V minulém týdnu (18. září 2012) policisté předali hradeckému státnímu zastupitelství zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení. Ještě předtím, než policisté vyšetřování ukončili, sdělili podezřelé ženě podezření ze spáchání přečinu podvodu. Soud může ženu poslat až na pět let do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 24. září 2012 (14:40)


 

vytisknout  e-mailem