Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Od jízdy ho neodradil platný zákaz řízení ani požití alkoholu

LIBERECKO - Mladý muž i přes platný zákaz řízení usedl za volant. Nejen že způsobil dopravní nehodu technicky nezpůsobilým vozidlem, ještě nadýchal. 

V neděli krátce před jednu hodinou ranní došlo v katastru obce Kobyly na silnici III. třídy k dopravní nehodě. Řidič osobního motorového vozidla tovární značky ŠKODA FABIA při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravnímu a technickému stavu komunikace ani svým schopnostem a dostal smyk. V důsledku toho vjel mimo komunikaci, kde došlo k přetočení vozidla a následnému střetu zádní částí se vzrostlým stromem. Vozidlo zůstalo v konečné fázi ležet na pravém boku. Řidič a jeho spolujezdec naštěstí vyvázli bez zranění.místo nehody

Policisté provedením dechové zkoušky navíc přístrojem Drager 23letému řidiči naměřili pozitivní hodnotu alkoholu v dechu a to 1,42  a 1,46 promile.  To ale nebylo vše. Následnou kontrolou zjistili, že mladý muž má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel do února roku 2025. Dále vozidlo, které si půjčil bez vědomí jeho majitelky, nebylo technicky způsobilé pro provoz na pozemní komunikaci. Bylo totiž bez registračních značek a bez pojištění.

Policisté z dopravního inspektorátu Liberec v tomto případu zahájili  úkony trestního řízení pro podezření ze tři přečinů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věc.

4.3.2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

místo DN

místo DN 

Detailní náhled

přetočené vozidlo

přetočené vozidlo 

Detailní náhled

vozidlo z dopravní nehody

vozidlo z dopravní nehody 

Detailní náhled

detail vozidla po nárazu

detail vozidla po nárazu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem