Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Od hospody daleko nedojel

ZLÍNSKO: Narazil do dopravní značky i do přívěsu. 

Jednapadesátiletý muž z obce poblíž Napajedel vyjel v sobotu před osmnáctou hodinou od restaurace, kde se dostatečně posilnil alkoholem a chtěl dojet do svého bydliště, vzdáleného asi 100 metrů. Domů ovšem nedojel.

Při vyjíždění od restaurace nejprve přejel přes vyvýšený ostrůvek, který odděluje parkoviště od hlavní komunikace, přitom narazil do dopravní značky. To ho ovšem od původního úmyslu neodradilo, pokračoval v jízdě a po vjetí na hlavní silnici narazil do přívěsného vozíku řidiče, který zrovna projížděl kolem. Při nárazu navíc lehce zranil řidiče projíždějícího vozidla.

Policisté, které přivolal zraněný řidič vozidla s poškozeným vozíkem, dechovou zkouškou zjistili u jednapadesátiletého muže hodnotu 2,82 promile alkoholu. Škoda, kterou svou jízdou způsobil, je předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun.

Záchranáři převezli lehce zraněného muže k ošetření do nemocnice. Podnapilému řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

19. srpna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem