Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ochranku napadl lahví slivovice

VSETÍNSKO: Šetříme tři případy krádeže alkoholu v obchodech.  

Agresivita lidí stoupá. Pro láhev alkoholu jsou někteří lidé schopni i fyzicky zaútočit. Svědčí o tom případy dvou zlodějů, kteří kradli před několika dny ve vsetínských supermarketech a po odhalení fyzicky napadli ochranku.
 
První případ se odehrál ve středu navečer. Vsetínští policisté vyjížděli do dvou supermarketů, kde kradl jeden a týž zloděj. První oznámení ze supermarketu přišlo o půl šesté. Zloděj odcizil dvě lahve vína, které schoval do batohu. Protože ho ochranka při krádeži přistihla, musel alkohol vrátit. Jelikož v tomto supermarketu neuspěl, šel rovnou do dalšího, kde odcizil a schoval si za kalhoty dvě lahve slivovice. Ani tentokrát nebyl úspěšný. Pracovník ostrahy objektu muže za pokladnou vyzval, aby ho následoval do vedlejší místnosti. Zloděj šel za ním, ale v místnosti prorazil dveře vedlejšího vchodu a utekl ven. Muž z ochranky utíkal za ním. Poté, co muže dostihl, udeřil ho zloděj dvakrát flaškou slivovice do hlavy. Agresivního zloděje ze supermarketu odvezli vsetínští policisté na služebnu. V dechu měl 2,24 promile alkoholu. Skončil na záchytce v Kroměříži.   
Sedmadvacetiletý muž ze Vsetína je podezřelý z tr. činu krádež a pokusu ublížení na zdraví, za které trestní zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody. Muž byl v minulosti za násilnou trestnou činnost stíhán. 
 
Druhý případ napadení ochranky po krádeži evidujeme včera rovněž ve Vsetíně. Sedmatřicetiletý muž z Ostravy ukradl v supermarketu 10 lahví rumu a 5 lahví likéru zn. Baileys. Alkohol si dal pod bundu, prošel přes pokladnu, kde už na něho čekali detektivové z ochranky. Muž se dal na útěk. Detektivové ho dostihli až venku před prodejnou, kde je zloděj začal fyzicky napadat. Při potyčce vypadlo zloději z pod bundy několik lahví alkoholu, které se rozbily. Utéci se mu ale nepodařilo. Sedmatřicetiletý muž z Ostravy má přes deset záznamů v rejstříku trestů. Včera mu policisté sdělili podezření z tr. činu krádež. 
 
 
8. února 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem