Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ochrana veřejného pořádku

Policejní prezident vydal v souvislosti s konáním voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se uskuteční ve dnech 28. a 29. května 2010, rozkaz k ochraně veřejného pořádku.  

V pohotovosti budou i určení vedoucí služební funkcionáři Policejního prezidia a krajských ředitelství policie.  Ti zpracují vlastní preventivní bezpečnostní opatření na úseku ochrany veřejného pořádku a další režimová opatření k vytvoření podmínek pro hladký a nerušený průběh voleb.
 
 Obchůzková a hlídková služba bude plánována zejména do okolí volebních místností a do míst, kde by mohlo v souvislosti s volbami dojít k narušování veřejného pořádku. Policisté budou získávat poznatky o možném narušení příprav a průběhu voleb a budou je bez odkladu prověřovat a činit potřebná opatření. Budou spolupracovat s okrskovými volebními komisemi při přijímání nezbytných opatření k odstranění negativních jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb, sčítání a převoz volebních výsledků. Připraveni budou i pyrotechnici pro případ, že by bylo nutné jejich nasazení.
 
kpt. PhDr. Dagmar Bednarčíková
tisková mluvčí
Policejní prezidium

vytisknout  e-mailem