Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ochrana rekreačních objektů

MLADOBOLESLAVSKO- Policisté doporučují řádně zabezpečit své chaty a chalupy. 

Dne 23. října 2019 přijali mladoboleslavští policisté oznámení o vloupání do kůlny rekreačního objektu v obci Drhleny na Mladoboleslavsku, odkud zatím neznámý pachatel odcizil motorovou pilu, dva křovinořezy a další uskladněné nářadí, čímž byla majiteli způsobena škoda téměř 18 tisíc korun.

Policisté upozorňují:

Blíží se zimní období, během kterého lidé méně navštěvují své chaty a chalupy. Mnohdy majitelé rekreační objekty zazimují a vrací se až na jaře. Těchto měsíců ovšem hojně využívají zloději a také nevítaní nocležníci.

Zlodějům se tak naskýtá snadná příležitost k prohledání objektu a odcizení zapomenutých cenností. Lidé bez domova v chatách přespávají a často zkonzumují trvanlivé zásoby potravin či alkohol. Velkou ztrátou pro majitele je například spálený nábytek či fotky, kterými si bezdomovci v chatách zatápí.

Minulou zimní sezónu, tedy v období od 1. října 2018 do 1. dubna 2019, policisté šetřili jen na Mladoboleslavsku 30 případů vloupání do rekreačních objektů. Ve Středočeském kraji to bylo případů 203 a v rámci celé České republiky jich v uvedeném období evidujeme 1241.  Mladoboleslavští policisté pravidelně provádí kontroly chatových oblastí, prvotní prevence by ovšem měla vycházet od majitelů objektů.

Důležité informace k efektivnímu zabezpečení majetku naleznete na stránkách Krajského ředitelství policie Středočeského kraje nebo zde.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
23. října 2019

vytisknout  e-mailem