Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ochrana člověka za mimořádných situací

Policisté předvedli školákům ukázky výcviku a služební techniku 

     Dnešního dne se policisté z preventivně informační skupiny Policie ČR Mělník a jejich kolegové ze skupina služební kynologie zúčastnili prezentační akce, která se konala v areálu ZŠ  J. Matiegky na Mělníku. Vedení školy se touto akcí pokusilo žákům přiblížit v rámci výukového tématu „ Ochrana člověka za mimořádných situací“ práci některých bezpečnostních složek.  Mimo policistů byli na akci pozvání i příslušníci hasičského záchranného sboru Mělník se svou technikou.
    V rámci akce služební psovodi předvedli ukázky z výcviku svých svěřenců a dále policisté z preventivně informační skupiny prezentovali zájemcům služební techniku a výbavu. Jednalo se hlavně o vozidlo VW Multivan, upravený jako mobilní velitelské stanoviště, které je připraveno pro použití při průmyslových haváriích, přírodních katastrofách a podobných stavech ohrožení obyvatelstva. Policejní složky tyto vozidla získaly za podpory fondů EU.
     Prezentace se zúčastnilo zhruba 470 žáků školy a jejich pedagogové. Ukázky měly mezi žáky a hlavně těmi nejmenšími velký úspěch. Preventivně informační skupina Policie ČR Mělník bude po dohodě s vedením školy nadále na podobných prezentačních  projektech spolupracovat.
 
Dne 28. dubna 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem