Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Očekáváme rušný prodloužený víkend

VSETÍNSKO: Policie bude v pohotovosti.  

Je před námi prodloužený víkend, během kterého proběhne v okrese Vsetín, a to především na Rožnovsku a Valašskomeziříčsku řada významných kulturních či sportovních akcí, kde se očekává velká koncentrace lidí. Policie bude proto v pohotovosti.  
 
Jednou z nejvýznamnějších akcí, jež se v průběhu nadcházejících dnů uskuteční, jsou oslavy 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Jako každoročně, tak i letos se uskuteční na hřebenu Radhoště Cyrilometodějská pouť, na které se očekává letos velký počet návštěvníků. Vzhledem k této skutečnosti bude posílen výkon služby policistů tak, aby byl zajištěn nejenom veřejný pořádek, ale rovněž bezpečnost a plynulost silničního provozu. V předešlých letech se stalo, že se na Pustevnách, kde byla velká koncentrace lidí, někdo z návštěvníků ztratil a policisté ho pak museli hledat. Proto upozorňujeme návštěvníky, aby si především své děti důsledně hlídali. Další akce, která bude probíhat od pátku do neděle přímo v Rožnově p. R., jsou Rožnovské slavnosti. Na tuto akci jsme zajistili mimo pořádkové a dopravní policisty i jízdní policii. Na Rožnovsku se dále chystá Zašovská pouť a rovněž koncert zpěváka Jaromíra Nohavici ve Viganticích, který se podle našich informací chystají navštívit tisíce lidí. Mimo to se v pátek pojede na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku Valašská rally, která patří k nejnavštěvovanějším motoristickým závodům ve Zlínském kraji.  
 
Výkon služby policistů bude vzhledem k několika současně běžícím akcím posílen. Hlavním úkolem policie bude zajistit ochranu osob, majetku a veřejného pořádku. Rovněž budeme působit na úseku dopravy, kdy budou policisté nejenom řídit a usměrňovat silniční provoz, ale rovněž provádět kontroly řidičů mimo jiné se zaměřením na požití alkoholu či jiných návykových látek. 
 
Bezpečnostního opatření se zúčastní desítky policistů z obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, psovodi, cizinecká policie a jízdní policie. Některé z akcí proběhnou v součinnosti s příslušnými městskými policiemi.
 
Doporučení a rady pro návštěvníky:
  • parkujte ohleduplně, tak by byl v případě potřeby zajištěn průjezd vozidel IZS
  • řádně si zajistěte vozidlo, když ho budete opouštět a nenechávejte v něm cenné věci
  • pozor na kapesní krádeže
  • mějte své věci (kabelky, batohy, tašky, fotoaparáty…) neustále pod kontrolou
  • dbejte pokynů odpovědných osob (pořadatelé, městská policie, Policie ČR)
  • v případě potřeby neváhejte oslovit přítomného policistu nebo kontaktujte linku 158
 
3. července 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem