Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha III

Žádost: Žadatelka si podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádala o poskytnutí odpovědí k níže uvedeným otázkám k události v domě na ulici Bryksova, Praha 14. 

Odpověď:  Žadatelce byly sděleny následující informace.

Otázka 1)  Z jakého důvodu byli v předmětné záležitosti použity testy na přítomnost drog v domě Bryksova ul. 750, Praha 14, Mavand Rapis Wiope-S, když dle výrobce je deklarováno, že jsou k použití pouze ze slin. V případě, že byly použity na odběr z pevného povrchu,  nemohl test vůbec vyjít.
Odpověď  ad 1) Policisté testy Mavand Rapis Wiope-S nepoužili, tyto použila správcovská firma CENTRA, na kterou byla stížnost rovněž směřována, policisté byli pouze přítomni těmto testům v rámci prověřování, kdy se snažili vyčerpat veškeré dostupné možnosti. 

Otázka 2) Proč nebyly použity testy, které má PČR zakoupeny dle veřejných zakázek.
Odpověď ad 2) Policisté nákup testů neovlivní, jedná se o centrální nákup přes ekonomická oddělení cestou PP ČR, policisté pracují s tím, co mají k dispozici.

Otázka 3) Z jakého důvodu nebyl použit mobilní analyzátor, který PČR také vlastní.
Odpověď ad 3) Mobilní analyzátor nemá SKPV OŘ Praha III k dispozici. 

Otázka 4) Byl příslušníkům PČR otevřen prostor za dveřmi? Jak vyplynulo  z videozáznamu, za dveřmi se pravděpodobně něco děje, když ten, kdo má prostor pronajatý, chodí do těchto dveří v kukle za bílého dne (14,35h) a odnáší odsud podivné věci.
Odpověď ad 4) Všechny prostory za dveřmi byly policistům otevřeny a to za součinnosti správce firmy CENTRA, která spravuje dům v Praze 14, Bryksově ulici č. 750 a za přítomnosti jejich právní zástupkyně.

Otázka 5) Jak toto nedopatření příslušníci PČR, kteří provedli neodborné stěry v celém domě, napraví. V domě se vaří drogy dál.
Odpověď ad 5) Případ byl opakovaně uzavřen, nebyly zjištěny nové skutečnosti, nebylo zjištěno žádné pochybení, stížnost prověřovalo OSZ pro Prahu 9, MSZ v Praze 9, KŘP hl. m. Prahy a NPC.

vytisknout  e-mailem