Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obvodní ředitelství policie Praha II

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o poskytnutí následujících informací: 1) Poskytnutí úředního záznamu pořízeného k výjezdu hlídky ze dne 30. 3. 2019 přibližně v 7:00 hod do ulice Za Mototechnou, Praha 5. 2) Poskytnutí interního nařízení nebo odkazu na příslušný zákon, na základě kterého nemusí policista seznamovat s právy před podáním vysvětlení. 3) Poskytnutí interního nařízení nebo odkazu na zákon, na základě kterého musí kontrolovaná osoba poslouchat osobní komentáře policisty. 

Odpověď:  Žadateli byly poskytnuty následující informace:

  1. Žadateli byl s odkazem na ust. § 15 odst. 1 informačního zákona a § 8a téhož zákona poskytnut záznam v anonymizované podobě.
  2. Povinnému subjektu je známa toliko informace o ust. § 13 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky v platném a účinném znění (dále jen „zákon o policii“).
  3. Obecně nastal-li takový případ, je povinnému subjektu známa právní úprava stanovená v ust. § 18 a ust. § 114 zákona o policii, s přihlédnutím ke konkrétním případům.

vytisknout  e-mailem