Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obvinili jsme lupiče, jenž přepadl spořitelnu v Zubří

VSETÍNSKO: Hrozí mu desetileté vězení.  

Policejní komisař sdělil v těchto dnech obvinění z loupeže pětatřicetiletému muži z Rožnova p. R., který měl přepadnout v prosinci roku 2011 pobočku spořitelny v Zubří. Muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Dne 14. prosince roku 2011 vstoupil kolem poledne do pobočky České spořitelny v Zubří neznámý muž, který měl obličej maskovaný tmavou šálou a slunečními brýlemi. Na pracovnici spořitelny mířil střelnou zbraní a požadoval peníze. Tehdy čtyřicetiletá žena mu z obav o svůj život vydala několik desítek tisíc korun. Lupič poté z místa odešel. K popisu pachatele nám pracovnice tenkrát uvedla, že mohl mít kolem 30 let. Byl štíhlý, vysoký asi 165-170 cm. Na sobě měl oblečenou tmavou mikinu s kapucí, kterou měl na hlavě. Kromě ní měl na hlavě ještě kšiltovku. Dále měl oblečené modré rifle. Po oznámení přepadení vyjelo na místo několik policejních hlídek, které zjistily popis pachatele a začaly po něm pátrat. Ovšem bezúspěšně. Kriminalistický technik tehdy zajistil na místě činu několik stop, které jsme zaslali na odborné zkoumání. V těchto dnech jsme získali vypracované odborné vyjádření, které říká, že stopy zajištěné na místě činu patří pětatřicetiletému muži z Rožnova p. R., který má z minulosti na svědomí několik především majetkových trestných činů. Teď čelí obvinění z loupeže. Je stíhán na svobodě.
 
Stejná pobočka byla v roce 2011 přepadena ještě jednou, a to 25. března. Fotografie pořízené z kamerového záznamu jsme tenkrát zveřejnili ve sdělovacích prostředcích. Jeden ze čtenářů v lupiči poznal muže z Prostřední Bečvy. Díky tomu se pachatele podařilo dopadnout. Nakonec vyšlo najevo, že muž má na svědomí další loupeže po celé České republice.
 
 
21. května 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem