Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obvinili jsme dealerku pervitinu

VSETÍNSKO: Na konci dubna jsme obvinili čilou obchodnici s pervitinem. 

Na konci dubna kriminalisté zadrželi v Rožnově pod Radhoštěm dealerku pervitinu. Obchodovala čile s více jak deseti osobami a to v Rožnově pod Radhoštěm ale i v sousedním okrese. Žena je stíhána na svobodě pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Jedna etapa práce kriminalistů skončila na konci dubna. V Rožnově pod Radhoštěm zadrželi sedmadvacetiletou ženu z okresu Nový Jičín. Několik měsíců kriminalisté shromažďovali informace a této ženě a jejích obchodech s pervitinem.  Že je žena stále v prodeji aktivní, prokázaly i věci nalezené u ní v době zadržení. Jednalo se o několik sáčků a plastovou dózu s téměř deseti gramy bílé krystalické látky. Měla u sebe i digitální váhu a použité injekční stříkačky.

Kriminalisté dále zjistili, že žena má více jak deset odběratelů. Ti nakupovali v různých frekvencích od nepravidelných odběrů až po téměř každodenní obchody. Množství pervitinu při jednotlivých odběrech se pohybovalo od několika desetin gramu až po pět gramů. Cena se pohybovala do jedna a půl tisíce korun za gram. Své obchody provozovala dealerka převážně v Rožnově pod Radhoštěm, ale předání probíhala i na jiných místech okresu Vsetín a okresu Nový Jičín. Distribuci pervitinu provozovala od roku 2017 do současnosti.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání této ženy pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin lze podle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody v délce až pět let.

Kriminalistům jejich práce ale nekončí. Dále mapují obchody této ženy. Žena nikdy pervitin nevyráběla, měla několik zdrojů. I tyto osoby chtějí kriminalisté zjistit.


6. května 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci (1)

Zajištěné věci (1) 

Detailní náhled

Zajištěné věci (2)

Zajištěné věci (2) 

Detailní náhled

Zajištěné věci (3)

Zajištěné věci (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem