Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněný neodváděl daně

ÚSTÍ NAD LABEM - Z výplat zaměstnanců byly tyto platby ovšem strhávány. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 44letého muže pro trestný čin Neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. Obviněný jako jednatel společnosti zhruba rok a půl neodváděl povinné platby za své zaměstnance, a to i přesto, že tyto částky byly zaměstnancům pravidelně z výplat strhávány. Svým jednání způsobil škodu kolem 265 tisíc korun a hrozí mu trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let nebo peněžitý trest.

Otec neplatí výživné
Policejní komisař zahájil trestní stíhání 37letého muže pro trestný čin Zanedbání povinné výživy. Obviněný již čtyři roky neplní vyživovací povinnost vůči své dceři, kdy se dluh v současné době vyšplhal na částku 59 tisíc korun. Obviněný si toto usnesení převzal ve výkonu trestu, kde je pro jinou trestnou činnost.

Oplilý mladík za volantem
Policejní komisař zahájil trestní stíhání 24letého muže pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky. Obviněný koncem srpna letošního roku kolem páté hodiny ranní v obci Chlumec způsobil dopravní nehodu, kdy vlivem rychlosti a po předchozím požití alkoholu nezvládl zatáčku, vyjel mimo komunikaci, kde najel do živého plotu a narazil do lampy veřejného osvětlení. Policisté na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,23 promile alkoholu. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

vytisknout  e-mailem