Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obviněny další tři osoby v souvislosti s drogami

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Od začátku roku kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD obvinili další tři osoby v souvislosti s výrobou nebo prodejem drog v katastru obce Čelákovice.  

Prvním obviněným je jedenadvacetiletý muž z Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi, který nabízel v Čelákovicích marihuanu nezletilé, čtrnáctileté dívce z Brandýska. Dívka v Čelákovicích hledala svého staršího bratra a potkala obviněného. Ten jí nabídl cigaretu marihuany a společně s dalšími osobami ji vykouřili.
 
Muže obvinili kriminalisté z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění si vyslechl ve věznici, neboť již byl za podobnou trestnou činnost odsouzen. Trest si tak může prodloužit o další dva roky.
 
Druhým případem, kterým se kriminalisté zabývají, je z března letošního roku.            
 
Čtyřiačtyřicetiletý muž z Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi spolu se svou třiatřicetiletou přítelkyní byli v polovině března letošního roku obviněni z přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. V domě v obci Čelákovice přechovávali předměty, chemikálie a prekursory k výrobě pervitinu. Policisté v domě zajistili mimo těchto předmětů a chemikálií i tzv. mateční roztok.
 
Jejich vyšetřování je vedeno na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let. 
 
Policisté i nadále pracují na dalších případech v souvislosti s drogovou problematikou tak, aby další pachatelé páchající obdobnou trestnou činnost skončili co nejrychleji za mřížemi.
 
V oblasti drogové problematiky, odhalování výroby drog a distribuce, se Územní odbor Praha venkov – VÝCHOD řadí dlouhodobě mezi nejlepší v celém kraji. V minulém roce se dobrou prací kriminalistům podařilo odhalit devětapadesát pachatelů osmadvaceti případů trestných činů spojených s drogovou problematikou a umístili se v porovnání s ostatními územními odbory policie Středočeského kraje na prvním místě. V roce 2012 to bylo čtyřiapadesát pachatelů osmadvaceti případů a v roce 2011 pětapadesát pachatelů pětačtyřiceti případů. Ve srovnání se sousedním Územním odborem Praha venkov – JIH, do kterého patří mimo jiné i Říčansko, je to v uplynulém roce o sedmadvacet případů více, v roce 2012 o třiadvacet a v roce 2011 o dvaadvacet případů více.
 
Je velmi důležité zdůraznit, že k odhalování varen, pěstíren marihuany či samotné distribuce drog dochází velmi dobrou operativně pátrací činností policistů a samotných kriminalistů.
 
 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
11. dubna 2014

vytisknout  e-mailem