Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obvinění za krádež čtyř milionů korun

ZLÍNSKO: Pachatelům hrozí až osm let vězení. 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil dva muže ve věku devětačtyřicet a šestapadesát let ze spáchání zločinu krádež a trestného činu porušování domovní svobody, kterých se měli dopustit ve spolupachatelství začátkem února letošního roku v obci na Zlínsku, kde vykradli rodinný dům a jeho obyvatele připravili o téměř čtyři miliony korun.

Na začátku celého případu stálo oznámení majitelky domu o jeho vykradení. Pachatelé odcizili zejména peníze, ale také elektroniku. Na místo vyrazil kompletní kriminalistický výjezd. Kriminalistický technik na místě zajistil stopy, které následně odeslal do kriminalistického ústavu ke zkoumání. Policistům se na základě získaných poznatků podařilo zjistit, jakým vozidlem se pachatelé u rodinného domu v centru městečka pohybovali. Po několika měsících intenzivního pátrání, vyhodnocení všech informací a po obdržení výsledků odborných vyjádření měli jasno.

Starší z pachatelů pochází přímo z města, kde kradl, mladší žije v Západních Čechách. Právě pro toho si kriminalisté přijeli do jeho bydliště, kde ho společně s tamními policisty zadrželi. Ke krádeži se odmítl vyjádřit. Mladší z pachatelů se v místě trvalého bydliště dlouhodobě nezdržoval, navíc nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody za obdobnou trestnou činnost. Policisté ze speciálního útvaru ho vypátrali v minulém týdnu na Blanensku a převezli ho rovnou do věznice, kde si odpykává trest, k němuž byl odsouzen v loňském roce.

Oba muži za sebou mají kriminální minulost. Mladší byl trestaný celkem pětkrát pro majetkovou trestnou činnost, starší má v rejstříku trestů celkem 16 záznamů pro trestnou činnost násilnou i majetkovou. Nyní oběma recidivistům v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

24. října 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem