Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněni z krádeže peněz

Dvojice kradla opakovaně; Vloupání do domů objasněno...  

Dvojice kradla opakovaně

V rukou policistů skončila dvojice aktérů, která se v minulých dnech nezákonným jednáním obohatila o několik tisíc korun. Jedná se o muže a ženu ve věku 21 a 29 let z Podbořanska, kteří kradli většinou společně, ale sérii krádeží započala žena koncem května v Letově. Tam z jednoho rodinného domu odcizila peněženku a mobilní telefon. Pro věci se naklonila do otevřeného okna v přízemí vedoucího do ulice. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na 4 400 Kč. Dále už pokračovali ve dvojici, když si v úterý odpolednevyhlédli v Podbořanech jeden obchod na Masarykově náměstí (informovali jsme včera). Uvnitř se podařilo povedené ženě odlákat pozornost prodavačky pod záminkou ukázky zboží a její komplic mezitím odcizil z pokladny finanční hotovost. Jednalo se o částku několika tisíc korun. Ve svém tažení vzápětí pokračovali v jednom z podbořanských barů. Tam využila aktérka momentu, kdy se barman vzdálil na toaletu a v nestřeženém okamžiku mu odcizila volně odloženou kasírtašku. Částka, o kterou se v obou případech nezákonně obohatili, přesahuje 17 tisíc korun. Oba byli zadrženi policií a komisař jim sdělil obvinění z trestného činu krádeže. Na ženu byl podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Povedená dvojice má za sebou další trestnou činnost majetkového charakteru, pro kterou byla již odsouzena.  

Vloupání do domů objasněno

Policisté objasnili vloupání do dvou rodinných domů v Lubenci z minulých měsíců tohoto roku. V prvním případě se po vzájemné dohodě vloupali ve druhé polovině ledna do rodinného domu dva muži ve věku do 35 let z Podbořanska. Dovnitř vnikli po rozbití okna, dům prohledali a následně odcizili přenosný počítač, tři fotoaparáty, zlaté šperky, hodinky, dalekohled, cestovní doklady, peníze a další věci. Celková škoda se v tomto případě vyšplhala na bezmála sto tisíc korun. Druhý případ má svědomí mladší z uvedené dvojice mužů, který se do dalšího domu v Lubenci vloupal v polovině dubna. Odcizil zlaté šperky, hodinky, DVD přehrávač, mobilní telefon, osobní doklady a další věci, čímž napáchal  škodu za téměř třicet tisíc korun. Oba muži již byli obviněni pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a jsou vyšetřováni na svobodě.  

Chlapci obviněni

Několik protiprávních skutků má na svědomí skupina čtyř chlapců do 17ti let. Šetřením se policistům podařilo zjistit, že v druhé polovině května se celkem v sedmi případech pokusila odcizit vozidla v Podbořanech, za účelem se s nimi svézt. Mladíci, v různém složení, se na několika místech v Podbořanech pokoušeli dostat hlavně do škodovek, aby se pak s nimi mohli projet. To se jim však podařilo pouze v jednom případě, kdy tři z nich v ulici Sídliště míru nastartovali pomocí drátů vytržených ze spínací skříňky osobní vůz zn. Škoda 105 a pak s ním jezdili v okolí Podbořan. V řízení auta se všichni prostřídali (i když nikdo z nich nevlastní řidičské oprávnění a navíc má jeden mladík vysloven zákaz řízení), až jeden z nich nezvládl řízení a s autem havaroval. Po nehodě vůz ponechali na místě a odešli. V dalších případech se jim většinou škodovky nastartovat nepodařilo nebo byli vyrušeni a od skutku museli upustit. Celkovou škodu se dosud nepodařilo přesně vyčíslit, ale všichni byli již z protiprávního jednání obviněni. Chlapci jsou vyšetřováni na svobodě.     

vytisknout  e-mailem