Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obvinění osob z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině

Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v minulém týdnu obvinili 8 fyzických osob a 1 právnickou osobu z trestných činů „kuplířství“ a „účast na organizované zločinecké skupině“ v souvislosti s provozováním několika desítek webů inzerujících poskytování sexuálních služeb za úplatu. 

Kriminalisté NCOZ se případem s krycím názvem MARKÝZ zabývali od května roku 2022. Úkony trestního řízení byly realizovány na celém území České republiky, zejména v Praze a ve Středočeském kraji. Zadrženo bylo 8 fyzických osob. 

Organizovaným provozováním inzertních webů měly obviněné osoby kořistit z poskytované prostituce, kdy svým jednáním po velmi dlouhou dobu podle našich závěrů měly získat neoprávněný prospěch v řádech několika desítek milionů korun (přesná částka zatím nebyla vyčíslena), přičemž celá skupina měla mít v současné době v rámci páchání této trestné činnosti dominantní postavení, čehož také měla zneužívat.

V rámci úkonů trestního řízení kriminalisté NCOZ znepřístupnili více než čtyři desítky inzertních webů, na jejichž stránkách bylo nabízeno předmětné poskytování sexuálních služeb (prostřednictvím tzv. zajištění nástrojů trestné činnosti). Jako výnos z trestné činnosti byl zajištěn majetek v hodnotě cca 63 milionů korun. Jednalo se zejména o nemovitosti, slitky zlata, finanční prostředky na bankovních účtech i v hotovosti a motorové vozidlo.

Na jednu obviněnou osobu byl dozorující státní zástupkyní podán návrh na vzetí do vazby, nicméně rozhodnutím soudu byla osoba ze zadržení propuštěna na základě nahrazení vazby slibem.

Věc dozoruje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1. Obviněné fyzické osoby jsou ohroženy trestem odnětí svobody ve výměře od 2 do 10 let.

Kriminalisté NCOZ vyzývají další osoby, které se cítí být psychicky, fyzicky nebo jinak poškozeny v souvislosti s inzercí na webu „www.sex.cz“ (či jiných webech propojených s touto doménou) a s poskytováním zde inzerovaných služeb, aby se policistům přihlásily na e-mail: ncoz.o2@pcr.cz.  


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej 
NCOZ SKPV
19. října 2023 

vytisknout  e-mailem