Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obvinění čtyř mužů ze zkrácení daně

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) provedli v minulých dnech na území hlavního města Praha (a v okolí Prahy) operaci s krycím názvem JEZEVEC, při které zadrželi čtyři muže. 

Dva Ukrajinci, jeden Slovák a jeden Čech jsou podezřelí z jednání, při kterém měli od května 2010 do února 2012, na území naší republiky, nakupovat dobíjecí kupóny českých mobilních operátorů. Přestože k jejich následnému prodeji docházelo v České republice, deklarovali jejich vývoz do jiného členského státu EU prostřednictvím dvou slovenských obchodních společností.
 
Podle závěrů kriminalistů tak mělo dojít ke zkrácení DPH ve výši téměř 34 milionů korun. Všichni muži již byli obviněni z trestného činu „zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby“. Při následných domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor a pozemků byl zajištěn u obviněných hmotný a nehmotný majetek přesahující částku 15 milionů korun.
 
Na všechny čtyři muže byla soudcem uvalena vazba. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem obviněným trest odnětí svobody od pěti do deseti let.
 
pplk.  Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
26. dubna 2012

 

vytisknout  e-mailem