Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obvinění bývalých manažerů ZS MV

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v minulých dnech zahájili trestní stíhání dvou bývalých manažerů Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra (ZS MV). 

Policisté se ÚOKFK SKPV se tímto případem začali zabývat v září loňského roku na základě trestního oznámení ředitele ZS MV, které bylo podáno v souvislosti s výsledky forenzního auditu. Během prověřování kriminalisté došli k závěru, že v letech 2009 až 2010 došlo v rámci několika výběrových řízení u vyhlášených veřejných zakázek k předražení o několik milionů korun.
 
První z obviněných mužů je stíhán pro trestné činy porušování povinností při správě cizího majetku a porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Dle závěrů kriminalistů se jeho trestná činnost týká předražení celkem čtyř veřejných zakázek. U dodání a montáže kuchyně do sídla ZS MV mělo dojít k navýšení ceny o více než 200 tisíc korun. Zakázka na vybavení dvou kanceláří sídla ZS MV měla být předražena o více než půl milionu korun. Další skutky se týkají dokončení rekonstrukce a dostavby hotelu ZS MV u Orlické přehrady, jejíž cena měla být navýšena o více než 6 milionů korun.
 
Druhý muž je rovněž obviněn z trestného činu porušování povinností při správě cizího majetku. Jemu kriminalisté ÚOKFK kladou za vinu, že rámci II. etapy rekonstrukce a dostavby hotelu ZS MV u Orlické přehrady a zakázky na vybavení interiéru rekreačního zařízení v severních Čechách došlo k předražení o téměř tři miliony korun.
 
Trestní stíhání obou mužů je vedeno na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí bývalým manažerům Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra trest odnětí svobody až na tři roky (v případě prvního obviněného), resp. trest odnětí svobody až na šest měsíců, zákaz činnosti nebo peněžitý trest (v případě druhého obviněného).
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
6. dubna 2012

vytisknout  e-mailem