Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obviněnému hrozí až osmiletý pobyt ve vězení

LIBERECKO – Necelé dva dny stačily policistům z Frýdlantu k dopadení pachatele vloupání. 

V noci ze čtvrtka na pátek 11. prosince došlo ke vloupání a následné krádeži věcí z firmyVloupání dveře.png
nedaleko centra města Frýdlantu. Pachatel nejprve poškodil zařízení objektu a posléze z vnitřních prostor skladovací haly odcizil množství elektronářadí. Svým jednáním tak způsobil škodu přesahující 66tisíc korun.

Jakmile policisté z místního obvodního oddělení přijali oznámení o vloupání, začali se případem okamžitě zabývat. Na místě vloupání nashromáždili množství stop a dalších důkazních prostředků a podařilo se jim také zajistit řadu předmětů, které měl pachatel v plánu co nejrychleji zpeněžit. Zjištěné indicie tak nasměrovaly policisty na stopu možného pachatele. Již od dva dny později měl možnost nasát předvánoční atmosféru policejní služebny 34letý muž z Frýdlantska. V průběhu neodmyslitelné administrativy a při konfrontaci s nashromážděnými důkazy lapka nezapíral a policistům se k vloupání doznal. Třetí adventní neděli, která bývá pro mnohé ve znamení radosti z končícího půstu, tak strávil pokáním v policejní cele.

Policejní komisař jej obvinil ze zločinu krádeže, které se dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu. V případě odsouzení mu tak může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

15. prosince 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem